DSU, despre incendiul la Spitalul Sf. Maria Iași: Pacienții au fost evacuați preventiv

DE Elena Andrei | 22.06.2021 - 22:13
Incendiul de la Spitalul Sf. Maria Iași/Foto: you tube

la 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași.

SHARE

DSU anunță că în șase minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora.

„În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție,incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți”, a comunicat DSU.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători.

Citește și

VIDEO Incendiu la Secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi

Dosarul „Colectiv” a fost reunit, după ce fusese spart în două bucăți separate

 

„Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incediu.

Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparținători , iar persoanele evacuate preventiv au fost relocate la o altă secție a spitalului. Nu au fost înregistrate victime.

Incendiul a fost lichidat la ora 19:37, iar la ora 20.31 a fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție.

Clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu iar cauzele producerii acestuia sunt in curs de stabilire.

La locul intervenției s-au deplasat 28 de subofițeri care au încadrat 6 Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 2 autoscări, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale transport victime multiple, 1 cisternă,3 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.