Droguri vândute copiilor, pe Telegram. Grupul avea peste 4000 de membri, dealeri și consumatori

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 25.05.2023 - 17:00
Descinderi la traficanții de droguri Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Poliția și procurorii DIICOT au descins în mai multe zone din țară, înclusiv București, pentru destructurarea unor rețele de traficanți de droguri. Cel mai mare grup destructurat avea 4000 de membri și era organizat pe Telegram.

SHARE

O nouă grupare de traficanți care vindea droguri pe Telegram a fost spartă de poliție și DIICOT. Grupul avea nu mai puțin de 4.000 de membri.

În urmă cu o lună, procurorii antimafia au distrus cea mai mare piață de droguri din mediul online. Un ofiețer sub acoperire a intrat în grupul de Telegram cu 11.000 de membri activi. 

Cum vindeau traficanții droguri copiilor pe Telegram

”La data de 25.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Dolj, în două cauze privind săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

Citește și: EXCLUSIV Traficanți din 16 țări aduc tone de droguri în România. Există un specific pe regiuni

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022 , mai multe persoane au creat, prin intermediul unei aplicații criptate de comunicare, un grup online, cu peste 4.000 de utilizatori, în scopul intermedierii legăturii între dealeri de droguri și consumatori, inclusiv minori, astfel fiind comercializate, în mod repetat, droguri de risc și mare risc.

Mai multe persoane urmează să fie conduse, pentru audieri, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Dolj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Dolj.

Citește și: Semnele care îl dau de gol pe adolescentul care consumă droguri. ”Un fenomen scăpat de sub control”

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, au transmis DIICOT și Poliția Română.

Acesta nu este însă cea mai mare piață de profil. În urmă cu o lună, o amplă acțiune antidrog desfășurată la nivel național de polițiștii de la combaterea ciminalității organizate și procurorii DIICOT, au dus la spargerea celei mai mari piețe online de desfacere a drogurilor

O rețea care purta denumirea de ”Iarbă dulce” avea nu mai puțin de 11.000 de membri activi. Aceștia discutau pe o platformă onlinde despre desfacerea drogurilor. 

Și în acest caz este vorba tot despre ”iarbă dulce”.

Joi, 25 mai, până la prânz, Poliția și DIICOT au făcut publice rezultatele a nu mai puțin de 11 operațiuni de combatere a crimei organizare din România. 

Au mai fost sparte rețele infracționale din Pitești, Ploiești, Târgu Mureș, Giurgiu și București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te