Dragnea vrea ca partidul să-i plătească prejudiciul din dosarul angajărilor fictive

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 03.12.2019 - 15:01

Liviu Dragnea insistă în instanță în cererea de dizolvare a PSD și filialei Teleorman și cere judecătorilor să constate că partidul politic a încălcat legea și a săvârșit fapte ilicite atunci când i-au fost prelucrate datele sale personale de către cele două secretare PSD.

SHARE

În această situație, PSD ar trebui să-i plătească prejudiciul din dosarul Angăjarilor fictive, caz în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare. Este vorba de un proces care a fost deschis la Tribunalul Teleorman, dar care a fost declinat la Judecătoria Sectorului 1, instanță pe raza căreia are sediul PSD.

La termenul de marți, judecătorul a arătat că Liviu Dragnea a trimis mai multe concluzii scrise, în care își menține solicitările și cere judecarea în lipsă. Magistratul a calificat cererea lui Liviu Dragnea drept o solicitare de dizolvare a PSD.

Așa că Judecătoria Sectorului 1 a pus în discuție competența acestei insțante, deoarece cererile de dizolvare a formațiunilor politice sunt soluționate de Tribunalul București. Prezent în sala de judecată, avocatul PSD a fost de acord cu acest punct de vedere. Inițial, acesta solicitase separarea cazului în două dosare: o parte la Tribunalul București, iar partea în care Liviu Dragnea cere plata prejudiciului să fie declinată la Judecătoria Alexandria.

Este vorba despre un caz care este în strânsă legătura cu un alt proces deschis de Liviu Dragnea. Cel în care contesta mai multe decizii luate la congresul PSD din 29 iunie, care a avut loc după încarcerarea sa: modificările făcute la Statutul PSD și alegerea în funcțiile de conducere a partidului a prețedintelui Viorica Dăncilă, a președintelui-executiv Orlando Teodorovici și a secretarului general Mihai Fifor.

Potrivit actelor depuse, Liviu Dragnea vrea ca judecătorii să constate faptele ilicite săvârșite de PSD atunci când i-au fost prelucrate datele sale personale de către cele doua secretare PSD, angajate fictiv la Protecția Copilului Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica.

În plus, fostul politician cere ca PSD să-i plătească și prejudiciul reținut de Înalta Curte în acest caz, în suma de 83.650 de lei (aproape 18.000 de euro).

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.