Dosar penal pentru comisarul care a snopit la Bolintin Vale un om aflat la pământ

DE Petru Zoltan | 24.04.2020 - 14:32
Abuzul comisarului din Bolintin Vale a fost filmat/FOTO: facebook.com

Șeful Poliției Bolintin Vale, comisarul Costel Marian Șerban, a fost filmat în timp ce snopea în bătaie un bărbat inofensiv, pus la pământ de polițiștii care ar fi intervenit la un scandal. Abuzul comisarului nu i-a deranjat pe colegii lui, polițiști și jandarmi, aflați acolo.

SHARE

După ce imaginile video au fost făcute publice, comisarul Costel Marian Șerban a fost schimbat din funcție și s-a pricopsit cu un dosar penal. Poliția Română a anunțat că a trimis Controlul Intern pentru a analiza activitatea și managementul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Bătut de polițist

Comisarul Costel Marian Șerban, șeful de post din Bolintin Vale, a decis de la sine putere să aplice o corecție fizică unui bărbat întins pe burtă, cu mâinile la spate. În jurul comisarului se aflau mai mulți polițiști, inclusiv temuții mascați de la trupele speciale de intervenție. Nici unul dintre polițiștii prezenți nu a intervenit pentru a stopa abuzul comisarului. S-a întâmplat pe 18 aprilie. Cu toate acestea, doar comisarul Costel Marian Șerban a fost destituit din funcție și i s-a întocmit dosar penal.

IPJ Giurgiu a intrat în verificări

Ministerul de Interne a anunțat că va trimite Corpul de Control la Inspectoratul de Poliție Giurgiu pentru a deschide o anchetă internă cu privire la bătaia aplicată de polițist. Mai mult, Inspectorul General al Poliției Române a dispus specialiștilor Direcției Control Intern să analizeze activitatea și managementul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Cazul respectiv a fost prelucrat cu toate efectivele de poliție, în vederea preîntâmpinării unor astfel de situații. Totodată, precizăm că polițiștii sunt instruiți să aplice procedurile conform legislației actuale, cu respectarea drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, Poliția Română sprijină instituțiile abilitate pentru clarificarea situației și va pune la dispoziția Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu toate documentele solicitate”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Poliția Română.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -