Potrivit listei votului nominal, tot în favoarea premierului maghiar au votat europarlamentarul PNL Traian Radu Ungureanu și cei ai UDMR Iuliu Winkler și Csaba Sogor.
Theodor Stolojan (PNL) și Ramona Mănescu (ex-PNL) s-au abținut de la vot.
Parlamentul European a cerut, miercuri, Comisiei Europene să activeze Articolul 7 din Tratatul UE împotriva Ungariei, guvernul lui Viktor Orban fiind acuzat că a îndepărtat din funcții judecătorii independenți, a redus la tăcere presa liberă și a luat la țintă societatea civilă.
Renate Weber nu este la primul derapaj antioccidental.
Săptămâna trecută, ea a afirmat că amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu ”i-a stârnit pe ruși”.
Mai mult, ea a preluat tema favorită a propagandei Kremlinului, punând sub semnul întrebării faptul că scutul e defensiv.
Citește și: Parlamentul European a cerut activarea Articolului 7 în cazul Ungariei
La rândul său, Norica Nicolai a fost protagonista unei declarații scandaloase la câteva zile după reprimarea violentă de către jandarmi a mitingului din 10 august.
Nicolai a declarat pe 17 august că ea crede că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate la mitingul din 10 august sunt trucate.
„Se pot face multe cu un calculator.
Cred că imaginile cu jandarmii care lovesc oameni cu mâinile ridicate au fost trucate.
Şi în ţările din UE se acţionează la fel dacă nu se respectă spaţiul delimitat de jandarmi.
Eu pot să fiu de acord cu orice, dar nu cu violenţa şi injuriile aduse oamenilor legii.
Nu înţeleg de unde atâta ură.”, a declarat Norica Nicolai la Turceni, potrivit G4media.
Activarea Articolului 7, care prevede posibilitatea suspendării dreptului de vot în Consiliu în cazul în care încalcă valorile europene, nu va duce la penalizarea imediată a Ungariei, dar va deschide calea către impunerea unor sancţiuni.