Directoarea unei firme de colectare şi distrugere a deşeurilor periculoase, arestată preventiv

DE Adelina Sahlean | 25.06.2020 - 16:01

Patroana unei firme de colectare şi distrugere a deşeurilor periculoase, Adina Mara Mihai, fost director în firma Sanimed, deţinută de omul de afaceri Cărălin Hideg, a fost arestată, fiind acuzată de nerespectarea măsurilor în transportul deșeurilor periculoase.

SHARE

”În baza art. 226 alin. 1 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu. În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: LĂPUşNEANU ALEXANDRU, ..., cercetat sub aspectul săvâr?irii a două infracţiuni de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de transport a deseurilor periculoase, fiecare faptă prev. ?i ped. de art. 63 alin.1 lit. b din Legea nr. 211/2011 republicată, totul cu aplic. art. 38 al.1 C.penal pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.06.2020 şi până la data de 23.07.2020, inclusiv şi MIHAI ADINA MARA, ..., cercetată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de transport a deseurilor periculoase, fiecare faptă prev. şi ped. de art. 63 alin.1 lit. b din Legea nr. 211/2011 republicată, totul cu aplic. art. 38 al.1 C.penal pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.06.2020 şi până la data de 23.07.2020, inclusiv”, se arată în decizia luată miercuri de judecătoria Cornetu.

Adina Mara Mihai deţine firma Mediline Exim, care, potrivit site-ului Buletin de Bucureşti, a câştigat recent un contract de 2,5 milioane de lei cu Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Adina Mara Mihai a fost director al Sanimed, firmă deţinută de omul de afaceri Cătălin Hideg, implicată în contractul furnizării de măşti câştigat de Romwine & Cofee.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase Ilfov, cu sprijinul Direcţiei Arme Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, împreună cu Garda Naţională de Mediu, au desfăşurat, în 13 iunie sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, 13 percheziţii la domiciliile şi sediile mai multor persoane fizice şi juridice, bănuite de nerespectarea măsurilor privind eliminarea deşeurilor medicale periculoase.

Percheziţiile au avut loc în judeţele Ilfov şi Dolj şi în municipiul Bucureşti.

Presa relata în 2016, în contextul unei investigaţii privind nereguli grave privind transportul deşeurilor medicale periculoase din judeţele Galaţi şi Brăila, că Mediline Exim SRL deţine un incinerator de deşeuri periculoase în comuna Şopot, lângă Craiova, judeţul Dolj.

Cercetările au fost declanşate după ce, în data de 14 mai, poliţiştii ilfoveni au fost sesizaţi cu privire la existenţa unei cantităţi apreciabile de deşeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe unitaţi spitaliceşti din Bucureşti şi abandonate pe un câmp din localitatea Dobroieşti, judeţul Ilfov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te