Din 29 mai, centrul Bucureștiului va deveni pietonal în weekend-uri

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.05.2021 - 17:23

Străzile din centrul Bucureștiului vor fi deschise pentru pietoni și închise pentru mașini, din 29 mai, pe durata weekend-urilor, de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița și de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu

SHARE

Proiectul de pietonalizare temporară, “Străzi Deschise”, inițiat de ARCEN, în colaborare cu BAZA și implementat de Primăria Capitalei, reprezintă un pas curajos spre tranziția către un oraș al oamenilor.  

Proiectul “Străzi Deschise” cuprinde 7 zone pietonale, 34 de străzi și 11,66 km de străzi pietonalizate temporar în fiecare sâmbătă și duminică, între 11.00 – 23.00, în perioada 29 mai – 17 octombrie 2021.

„Străzi Deschise” este un manifest pentru viitorul orașului și un pas important pentru o viață urbană de calitate. Proiectul inițiat de ARCEN în 2020 propune să pună în valoare spațiul public, să crească siguranța pentru pietoni și bicicliști, să ofere o nouă perspectivă de raportare a locuitorilor față de oraș și să încurajeze activitățile recreaționale în spațiul public.

Reducerea accesului auto în centrul orașului încurajează mersul pe jos, un pas necesar în vederea reducerii poluării. „Străzi Deschise” e o șansă pentru comercianții afectați de pandemie, creșterea economiei locale și atractivitatea turistică a orașului, aducând Bucureștiul în rândul capitalelor europene.

Zonele pietonale vor fi active în perioada 29 mai 2021 – 17 octombrie 2021, în fiecare sâmbătă și duminică,  în intervalul orar 11.00 – 23.00, care poate fi modificat în funcție de restricțiile impuse de autorități. Circulația în aceste zone va fi posibilă pentru rezidenți (cu reducerea vitezei de deplasare la 10km / oră pe segmentele pietonalizate), dar și pentru vehiculele care aparțin serviciilor de urgență.

„Este o invitație pentru bucureșteni de a ieși în aer liber. Este un model pe care orașele occidentale l-au experimentat.

În al doilea rând, vrem să dăm posibilitatea comunităților locale din aceste cartiere de a organiza evenimente pe spațiul public.

În al treiea rând, este un test pentru un program mult mai ampu pe care vrem să-l facem anul viitor în care să deschidem zonele centrale și cu străzi din cartiere", a explicat primarul Nicușor Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.