DIICOT a confiscat 30 de kilograme de droguri și a reținut peste 150 de persoane în 24 de ore

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.11.2021 - 16:56
DIICOT a confiscat 30 de kilograme de droguri și a reținut peste 150 de persoane în 24 de ore. / Foto: capital.ro

Peste 30 de kilograme de droguri au fost confiscate de procurorii DIICOT iar 154 de persoane au fost reţinute în urma sutelor de percheziţii făcute miercuri, 24 noiembrie, în toată ţara.

SHARE

Procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 47 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni contra patrimoniului cu consecinţe deosebit de grave.

Citește și: Nuțu Cămătaru, „înger” pentru Dragnea în pușcărie și pentru Oprea afară, la Popești-Leordeni

457 de percheziţii domiciliare şi 367 de mandate de aducere

Conform unui comunicat al DIICOT, în cadrul operaţiunii au fost puse în executare 457 de percheziţii domiciliare şi 367 de mandate de aducere.

Au fost ridicate în vederea confiscării peste 30 de kilograme de droguri de risc şi mare risc (canabis şi cocaină), peste 2 kilograme de substanţe psihoactive, două culturi (51 plante) de canabis, instalaţii destinate întreţinerii culturilor de canabis, 48 grindere, 40 cântare precizie.

De asemenea, au fost confiscate două autoturisme de lux, 333 de telefoane mobile, un dispozitiv de skimming, o fantă de bancomat, 60 drone cu cameră video, peste 1.400 de bunuri contrafăcute (articole vestimentare şi parfumuri), 3 arme neletale, 500 grame de bijuterii din aur, sumele de 559.215 euro, 442.022 lei, 3.822 dolari, diverse arme albe şi înscrisuri.

Citește și: Un judecător mexican a ordonat ca interlopului Rechinu să i se dea mâncare mai bună la închisoare

În urma audierilor, procurorii DIICOT au dispus următoarele măsuri preventive: 154 ordonanţe de reţinere şi 36 ordonanţe de luare a măsurii controlului judiciar.

Totodată, au fost puse în executare două mandate europene de arestare, iar pentru nouă inculpaţi vor fi formulate propuneri de arestare în lipsă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.