David Popovici, dezarmant: „Vreau să rămân un om simplu. Să nu mă iau prea tare în serios”

DE Alin Crișan | 04.12.2023 - 21:53
David Popovici, dezarmant: „Vreau să rămân un om simplu. Să nu mă iau prea tare în serios” - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

David Popovici a declarat că așteptările au crescut, dar că vrea să rămână un om simplu, să nu se ia prea tare în serios.

SHARE

Vedeta înotului românesc David Popovici spune că a învățat să "îmbrățișeze" exigențele sportului, după un an dificil în care s-a luptat să facă față așteptărilor tot mai mari.

Popovici, în vârstă de 19 ani, a ieșit în evidență când a câștigat aurul la 100 m și 200 m liber la Campionatele Mondiale din 2022 de la Budapesta, dar adolescentul a plecat de la Fukuoka cu mâna goală în iulie, după ce nu a reușit să-și apere titlurile.

 "A fost un an încărcat, dar am trecut prin lucruri prin care fiecare echipă sau fiecare persoană trebuie să treacă la un moment dat", a declarat Popovici luni, înainte de campionatele europene de cursă scurtă de la Otopeni, în România.

David Popovici, dezarmant: „Vreau să rămân un om simplu. Să nu mă iau prea tare în serios”

"Am avut examenele finale de liceu, a trebuit să îmi iau permisul de conducere, a trebuit să devin student. Jonglând cu toate astea, a trebuit să lucrez și pentru campionatele mondiale".

Popovici deține recordul mondial la 100 m liber, stabilit anul trecut la Roma, dar a ocupat locul șase în Japonia.

Citește și: David Popovici, de neoprit! A câștigat o nouă medalie de aur la Campionatul Național

Cel care i-a luat locul în calitate de campion mondial, Kyle Chalmers, a declarat atunci că eșecul românului a demonstrat că "nimeni nu este invincibil". 

Întrebat ce l-au învățat cel mai mult experiențele sale de eșec, Popovici a răspuns: "Pur și simplu că trebuie să nu mă iau prea în serios. Ar trebui să fiu simplu. Este un răspuns sincer și simplu. Pentru că uneori poate deveni stresant. 

Dar cred că stresul face parte din ea, cred că ar trebui mai bine să îl acceptăm și să încercăm să lucrăm cu el", a adăugat el. 

"Așteptările au crescut și, cel mai important, cred, au crescut și așteptările mele raportate la mine însumi. Cred că este extrem de important să nu-ți pierzi pasiunea cu care ai început."

Popovici speră să își revină în această săptămână acasă, în timp ce se pregătește pentru Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

El a ajuns în finala probelor de 100 m și 200 m liber în urmă cu doi ani, la Tokyo, când avea doar 16 ani. 

Citește și: Fenomenalul Popovici s-a impus fără emoții în proba de 200 m liber la Naţionalele în bazin scurt

"Mă simt foarte încrezător în antrenamentul meu și în antrenamentul nostru ca echipă și sunt nerăbdător să văd cum mă voi descurca în proba scurtă", a adăugat el.

"Bineînțeles, conducând până la Jocurile Olimpice care sunt, până la urmă, cea mai importantă competiție pentru mine", potrivit france24.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te