David Popovici a oferit fundițe făcute dintr-o medalie a lui de aur, copiilor bolnavi de cancer

DE Octavia Constantinescu | 18.12.2023 - 16:16
David Popovici a oferit fundițe făcute dintr-o medalie a lui de aur, copiilor bolnavi de cancer - Foto: prosport / imagine cu caracter ilustrativ

David Popovici a oferit fundițe făcute dintr-o medalie a lui de aur, copiilor bolnavi de cancer. iată de ce a luat această decizie și cum a fost privit gestul său de către cei din jur.

SHARE

David Popovici a oferit fundițe făcute dintr-o medalie a lui de aur, copiilor bolnavi de cancer. iată de ce a luat această decizie și cum a fost privit gestul său de către cei din jur.

Popovici a oferit daruri copiilor orfani de cancer

Înotătorul David Popovici a oferit, luni, copiilor care au supravieţuit cancerului fundiţe aurii fabricate din una din medaliile sale de aur cucerite la Campionatele Mondiale de anul trecut.

Citește și: România, locul 6 în finala de la ştafetă 4x50 m mixt masculin, la Europenele de la Otopeni

Susţinător al proiectului încă de la lansare, David Popovici şi-a donat în urmă cu câteva luni o medalia câştigată în proba de 200 m liber în semn de speranţă pentru copiii bolnavi de cancer.

Luni, un panou cu 100 de fundiţe aurii a fost expus în cadrul Institutului Clinic Fundeni pentru a fi dăruite celor care înving boala, în cadrul programului caritabil al MedLife de testare genetică intitulat "Speranţa nu moare de cancer".

Campionul mondial i-a vizitat pe copiii bolnavi de cancer internaţi la Institutul Clinic Fundeni şi a oferit primele 20 de fundiţe celor care au supravieţuit luptei cu această boală.

"Eu sunt un campion, dar doar pentru că am reuşit să ating peretele bazinului mai rapid decât alţii. Eu doar înot rapid. Dar consider că responsabilitatea mea şi a tuturor, datoria noastră este să îi ajutăm pe ceilalţi atunci când putem.

Mă simt onorat să fiu alături de atât de mulţi învingători. Nu e corect ce li se întâmplă şi trebuie să îi ajutăm. Iar eu mă pot alătura acestui program de testare genetică, unul care ajută şi aduce tratamente personalizate.

„Speranța nu moare de cancer”

Trebuie să ajutăm atunci când putem, asta e motivaţia mea. Această medalie este una dintre cele două cele mai importante câştigate de mine, titlurile mondiale.

Dar ştiu că pentru alţii, această medalie poate însemna mult mai mult decât pentru mine. Important este mesajul, şi anume că speranţa nu moare de cancer.”

"Îi admir foarte tare pe aceşti copii, a fost foarte greu să intru în saloane şi la fel de greu să ies de acolo. Pentru că ei trec prin ceva... adică noi când spunem că avem probleme, nu, nu avem. Nu am dreptul să mă plâng că e greu... pentru că ei duc adevăratul greu. Am simţit admiraţie şi respect faţă de ei, mă bucur că mulţi au reuşit să învingă această boală nemiloasă", a adăugat el.

Testele genetice costă aproximativ 3.000 de euro, însă ele sunt oferite gratuit copiilor prin programul "Speranţa nu moare de cancer". Popovici a menţionat că şi statul ar trebui să fie un sponsor major în astfel de proiecte.

"Cu siguranţă e nevoie de cât mai mulţi bani pentru că e nevoie de cât mai multă finanţare, de cât mai multă susţinere din partea entităţilor private, dar şi din partea statului.

Citește și: David Popovici, calificat cu cel mai bun timp în finala la 200 m liber, la Europenele de la Otopeni

Şi statul ar trebui să aibă un rol major în asemenea proiecte, să fie un sponsor major", a menţionat el.

Întrebat dacă simte deja presiunea de a câştigat o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, David Popovici a răspuns: "Este o presiune mare, da. Dar sunt aşteptările altora, nu aşteptările mele sau ale echipei mele". El a adăugat că nu s-a gândit încă ce ar face cu o medalie olimpică: "Să mă văd cu ea în mână şi de acolo voi vedea".

Medalia este aici şi ajunge la mulţi, mulţi copii, care au nevoie de ea mai mult decât mine, dacă aş ţine-o undeva într-un dulap ca să ştiu că o am. Este doar o medalie", a spus Popovici.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te