Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire în dosarul accidentului în care au murit 2 persoane

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.01.2020 - 12:18

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă de către procurorii Parchetul Tribunalului Argeș în cazul accidentului rutier în care a fost implicat în 26 decembrie și care s-a soldat cu decesul a două persoane.

SHARE

"Daniel Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă. A refuzat să dea declarații la audieri, prevalându-se de dreptul la tăcere", a declarat procurorul Cătălin Arsene de la Parchetul Tribunalului Argeș, potrivit Hotnews.

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost citat pentru joi la Parchetul Tribunalului Argeș, unde a stat mai puțin de jumătate de oră, fiind citat în dosarul în care era începută urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

"Nu pot să dau declarații acum. Colaboram cu presa, dar trebuie îndeplinite procedurile”, le-a spus Chițoiu jurnaliștilor, la intrarea la audieri.

Întrebat dacă el este cel care a sunat la 112 pentru a anunța producerea accidentului, secretarul general al ALDE a răspuns da. A fost întrebat și dacă a vorbit cu familiile victimelor, spunând că nu. Întrebat dacă vorbea la telefon înainte de impact, Daniel Chițoiu a răspuns negativ.

De asemenea, întrebat cum explică faptul că a ieșit din mașină pe picioare și i-a însoțit pe polițiști, apoi a fost luat cu targa și dus la spital, Daniel Chițoiu a răspuns: "Mi-am revenit în momentul acela".

Luni, Parchetul General a anunțat că dosarul privind accidentul rutier în care a fost implicat Daniel Chițoiu a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş de la Parchetul Judecătoriei Pitești, "având în vedere intensa reflectare în mass-media" a acestui caz și "calitatea de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din șoferii implicaţi în accident".

Anchetatorii cred că mașina condusă de secretarul general ALDE ar fi pătruns pe contrasens, iar imediat după producerea accidentului au existat declarații verbale contradictorii. În plus, poziția mașinilor nu conducea către o ipoteză clară asupra vinovăției. Mergând pe firul evenimentului, anchetatorii au ajuns la o primă concluzie, și anume că Daniel Chițoiu, care era singur în mașină, ar fi pătruns pe contrasens.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -