Dan Diaconescu, bănuit de relații cu două gemene minore. S-a ascuns în debara când au venit mascații

DE Adrian Costin | Actualizat: 06.04.2023 - 14:26
Dan Diaconescu, bănuit că ar fi avut relații cu două gemene minore, a fost ridicat de la locuința sa de polițiști Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Dan Diaconescu are calitatea de suspect fiind bănuit de relații cu două gemene minore. Informația nu a fost confirmată încă oficial, dar fostul patron al OTV a fost dus la Cosntanța pentru audieri. El s-a ascuns într-o debara a locuinței în momentul în care au venit polițiștii.

SHARE

Poliția și procurorii de la Constanța au descins, la ora 6.30 , la locuința din București a fostului patron al OTV care a fost reținut și dus la Constanța pentru audierei. 

Anchetatorii au ridicat de la locuinţa lui Dan Diaconescu două laptopuri şi telefoane.   

Surse judiciare au declarat că l-ar fi găsit pe Dan Diaconescu ascuns în debara. Aceleași surse susțin că omul de televiziune ar fi bănuit relaţii sexuale cu două gemene minore care ar fi făcut parte dintr-o rețea.

Citește și: Interlopul Costi Litrașu, scandal din arest, cu fratele verișoarei campioane la culturism: Sifonar

Dan Diaconescu, bănuit de relații cu două gemene minore. Ce spune avocatul

Avocatul Alex Morărescu a răspuns la câteva întrebări jurnaliștilor, despre soarta lui Dan Diaconescu:

Avocat Alex Morărescu: ”Am aflat mai mult din presă. Dan Diaconescu, în acest moment are calitate de suspect, urmează să se deplaseze la Constanța pentru a-i fi adusă la cunoștință acuzațiile. Atunci vom afla mai multe. Totuși, rugămintea noastră este să nu confundați obiectul unui dosar, unde se pot face cercetări cu privire la multiple infracțiuni, cu acuzațiile aduse unei persoane specifice.”

Reporter: Dar despre ce acuzații se vorbește în acest dosar și ce ar putea să-l vizeze pe dl. Diaconescu?

Avocat Alex Morărescu: ”În niciun caz chestiuni legate de pornografie infantilă, așa cum am observat în presă.”

Reporter: Dar relații sexuale cu minore?

Avocat Alex Morărescu: ”Urmează să vedem acest lucru”.

Reporter: Ce a spus dl. Diaconescu în legătură cu aceste suspiciuni, până în acest moment, ați vorbit cu dumnealui?

Avocat Alex Morărescu: ”Evident că am vorbit, l-am întrebat și a spus că nici vorbă de așa ceva. Urmează să ne lămurim, să vedem, să ni se prezinte și probele. Noi avem toată deschiderea, ca în cel mai scurt timp să lămurim toate aceste poveste, pe care eu o consider ca o replică a cutremului din America, Stormy Daniels în variantă românească. Atât s-a putut la noi. Urmează să vedem.”

Reporter: Unde s-ar fi comis aceste legături, în Constanța, în București, există informații de acest gen?

Avocat Alex Morărescu: ”Optica Parchetului este clară, în momentul în care ancheta este făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, evident că se rețin că cel puțin anumite acte materiale s-au săvârșit pe raza teritorială a acestui municipiu.”

Reporter: A avut legături cu minore domnul Diaconescu, ar putea fi motivate aceste bănuieli?

Avocat Alex Morărescu: ”Niciodată. Niciodată”.

Reporter: S-a găsit ceva la aceste percheziții, dovezi care să-i ajute sau să îl pună în încurcătură pe dl. Diaconescu?

Avocat Alex Morărescu: ”Nu, nu. Urmează ca, eu știu, echipamentele electronice să fie expertizate potrivit legii și să vedem care va fi rezultatul acestor percheziții informatice”.

Reporter: A fost o surpriză neplăcută pentru dl. Diaconescu vizita polițiștilor de la Constanța de dimineață?

Avocat Alex Morărescu: Închipuiți-vă că la ora 6:30 dimineață, eu personal am fost anunțat la ora 6:45, la 6.30 să te trezești cu o asemenea echipă de polițiști la ușă nu e tocmai plăcut.”

Reporter: A fost autorizație de percheziție în direct, dată pentru această acțiune, nu?

Avocat Alex Morărescu: ”Nu, nu, nu se putea face în direct. Evident, nouă ni s-a prezentat un mandat de percheziție care a fost emis de către Judecătoria Constanța, dacă îmi amintesc dacă îmi amintesc bine, ieri sau alaltăieri”.

Reporter: Deci are vreun motiv domnul Diaconescu să se teamă pentru viitorul imediat apropiat, măsuri preventive sau acuzații foarte grave, mai ales că dumnealui are deja probleme cu justiția? A mai stat închis...

Avocat Alex Morărescu: ”Din punctul meu de vedere, nu, nu sunt temeiuri. Vom vedea însă și care este varianta Parchetului sau care va fi optica unui judecător dacă vom ajunge în fața unui magistrat.”

Reporter: La cum îl cunoașteți pe domnul Diaconescu, credeți că ar fi în stare să fi avut aceste prezumtive legături cu minore?

Avocat Alex Morărescu: ”La cum îl cunosc eu, nu”.

Dan Diaconescu, condamnat pentru șantaj

Dan Diaconescu a fost proprietarul OTV și moderatorul unor emisiuni controversate. În martie 2015, Curtea de Apel a hotărât condamnarea lui Dan Diaconescu la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru șantaj.

Citește și: Campioană la culturism îl distruge pe interopul Litrașu care i-a lovit fratele. „Bate, taie oameni”

Dan Diaconescu a ieșit din închisoare după doi ani și jumătate. Nu mai are dreptul de a lucra în jurnalism până pe 4 martie 2025.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

Potrivit DNA, în perioada mai - septembrie 2009, Dan Diaconescu a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, în cadrul emisiunii de la OTV, cât și indirect, prin intermediul lui Doru Pârv, asupra lui Ion Moț, primar al comunei arădene Zarand, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 euro.

Sub presiunea acestor amenințări, primarul Ion Moț i-a remis lui Doru Pârv suma de 30.000 de euro și 42.000 de lei, scopul fiind ca banii să ajungă, în final, la Dan Diaconescu.

De asemenea, procurorii l-au mai acuzat pe Dan Diaconescu că, în cursul lunii aprilie 2005, a exercitat acte repetate de amenințare, atât în mod direct, cât și indirect, prin intermediul lui

Mitruș Ghezea, realizatorul emisiunii "Semnal de alarmă", difuzată pe același post de televiziune, asupra omului de afaceri Paul Petru Țârdea, pentru a-l determina să-i dea suma totală de 100.000 euro, din care a primit efectiv 4.500 de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te