Dan, audiată din nou în Senat pentru 10 august, unde „va clarifica tot ceea ce este de clarificat"

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.09.2018 - 12:27
Carmen Dan caută să scape de cartoful fierbinte 10 august. Foto Inquam Photos

Ministrul de Interne a anunţat că luni va trimite comisiilor de apărare din Parlament raportul clasificat al MAI privind violenţele din 10 august, iar marţi va participa la şedinţa comisiei de apărare din Senat, unde va clarifica "tot ceea ce este de clarificat".

SHARE

Carmen Dan a precizat că raportul a fost solicitat şi pus la dispoziţie şi Parchetului Militar, după ce a fost întrebată, luni, la sosirea la Ministerul de Interne, despre acuzaţiile pe care i le-a adus primarul general Gabriela Firea, în legătură cu violenţele din 10 august. „Astfel de lămuriri nu se pot da pe scările ministerului. Eu vă rog să aveti rabdare şi să aşteptaţi, voi clarifica tot ceea ce este de clarificat într-un cadru instiţutional, aşa cum e normal, şi un astfel de cadru poate fi mâine la Comisia de Apărare din Senat, unde sunt invitată începând cu ora 14.30. Vă asigur că acolo avem toată disponibilitatea să răspundem tuturor întrebrilor", a declarat ministrul de Interne. 

Carmen Dan a precizat că în cursul acestei zile raportul clasificat privind violenţele din Piaţa Victoriei va ajunge la comisiile de apărare din Parlament și a mai spus că, între timp, acest raport al Ministerului de Interne a fost solicitat şi de către Parchetul Militar şi a fost fost la dispoziţie.

„Astăzi va ajunge la cele doua comisii raportul clasificat despre care am vorbit (...) Imediat dupa prezenşa noastră la Comisia de apărare din Camera Deputaţilor, Parchetul Militar a cerut acest raport, pe care evident l-am pus la dispoziţie", a afirmat Carmen Dan.

Demnitarul a refuzat să răspundă la întrebările repetate ale jurnaliştilor legate de acuzaţiile pe care i le-a adus primarul Capitalei, Gabriela Firea, cea care i-a şi cerut demisia în Comitetul Executiv (CEx) al PSD. „Temele politice le-am discutat şi le-am lămurit în CEx", a precizat ministrul de Interne.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Parlament, senatorul PNL Marcel Vela, a anunţat că a convocat o nouă şedinţă, marţi, pentru audierea prefectului Capitalei, a comandantului Jandarmeriei şi a ministrului de Interne, pe tema violenţelor de la protestul din 10 august, el afirmând că demisia ministrului Carmen Dan este "urgenţă naţională". 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.