Daily Mail: „O prostituată româncă”, prinsă cu cerceii din „Jaful secolului” de la Londra

DE Elena Andrei | Actualizat: 24.11.2020 - 21:38

Maria Meșter, 47 ani, și fiul ei, Emile-Bogdan Savastru, 30 de ani, barman, au ajuns în instanță acuzați că au participat la „Jaful secolului” de la Londra, din decembrie anul trecut, după ce a fost prinsă purtând cerceii furați de la Tamara Ecclestone, potrivit The Daily Mail.

SHARE

Ei ar fi făcut parte din echipa care a furat bijuterii în valoare de 25 milioane de lire sterline numai din reședința Tamarei Ecclestone, la 13 decembrie, ceea ce a atras denumirea de „Jaful secolului”.

Managerul de la Chelsea, Frank Lampard, familia fostului președinte al Leicester City, Vichai Srivaddhanaprabha, și fiica lui Bernie Ecclestone, fostul șef al F1, Tamara Ecclestone, se numără printre victime.

La 10 decembrie, prezumtivii hoți plecaseră cu bijuterii în valoare de 600.000 de euro și 400.000 euro în numerar din casa lui Vichai Srivaddhanaprabha, după ce i-a spart cu ciocane unul dintre seifuri, potrivit instanței.

Spărgătorii scăpaseră cu valori de 60.000 de lire sterline și din casa lui Frank Lampard, jefuită la 1 decembrie.

Potrivit Daily Mail, Maria Meșter este acuzată că a făcut parte din „echipa de sprijin” a spărgătorilor, toți români, care veniseră din Italia pentru a organiza spargeri în casele unor VIP-uri.

Maria, despre care Daily Mail scrie că era prostituată, deși ea declară că muncea ca menajeră, și fiul ei au fost filmați pe CCTV cu spărgătorii în zilele anterioare și după raidul de la reședința Ecclestone de lângă Hyde Park, ceea ce a dus la supoziția că formau o echipă. 

Într-o transcriere a unei audieri la poliție citită în instanță la Isleworth Crown Court, unde se desfășoară procesul, Meșter lăuda ochii albaștri ai ofițerului care o interoga și cerea „încă o țigară”, fapt interpretat ca tentativă de seducere a celui ce o audia.


Procurorii au declarat că românca a fost arestată la 31 ianuarie, pe Aeroportul Stansted, purtând o pereche de cercei furați de la Tamara Ecclestone, despre care a spus că-i avea mai demult și nu din Londra.

De asemenea, în instanță s-a prezentat o fotografie a Mariei Meșter postată pe Facebook, în care purta un colier identic cu cel furat de la Ecclestone.

Savastru a fost prins în posesia unui ceas Tag Heuer și o geantă Louis Vuitton, similară cu cele sustrase în aceeași spargere de la Ecclestone, intenționând să urce într-un avion către Japonia.

Meșter și Savastru, împreună cu agentul de securitate Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, și Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani, neagă implicarea în spargeri.

Procesul continuă.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.