Cioloș, mesaj de pace către liberali: Partidele trebuie să se reformeze sau o va face electoratul

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 08.11.2018 - 14:07

Fostul premier, Dacian Cioloș, actual președinte al Mișcării România Împreună, încearcă a aplanare a conflictului cu PNL, după ce i-a acuzat pe liberalii ca ar refuza cu obstinație să se reformeze.

SHARE

„Aș vrea să clarific pe cât posibil mica furtună iscată, zilele trecute, într-un pahar cu apă, după referirile mele la prietenii din PNL. Noi, societatea românească, nu am fost în stare să ne opunem cu succes modelului politic promovat de acest partid (PSD) care a capturat toate straturile economice și sociale. Din această perspectivă, mă îngrijorează 2020. Dacă vom face o alianță politică slabă sau fragilă, prin care nu vom fi în stare să schimbăm fundamental societatea și să oferim un model economic și social viabil, vom înregistra un eșec de priorități”. a scris președintele RO+, într-un mesaj pe Facebook..

Liderul Mișcării România Împreună a declarat că nu vrea să continue polemicile cu partidul liberal, dar că este necesar ca toți membrii partidelor din România să înțeleagă că trebuie să se reformeze.

„Cu toții am greșit uneori sau nu ne-am ridicat mereu la așteptările celor care ne susțin sau ne votează. Motiv pentru care nu doresc să alimentez această polemică. Nu sunt eu cel care trebuie să reformeze PNL. Nu am putut și nici nu era misiunea mea în 2016, așa cum nu este nici astăzi. 

Este misiunea oamenilor cinstiți și onești din PNL. Sunt mulți și îi asigur de toată prețuirea mea. Dar toți membrii partidelor din România trebuie să știe că, dacă nu vor face reforma de care este nevoie în propriul partid, ea va fi făcută chiar de electorat, la vot. Și sunt convins că au suficiente date ca să înțeleagă ce spun”, continuă Dacian Cioloș.

La finalul mesajului, liderul RO+ a afirmat că organizația pe care o conduce este deschisă unei colabări, atât cu PNL, cât și cu USR și asigură că orice parteneriat va exista, va fi unul onest, care speră să pună bazele unei construcții politice solide.
„Aș vrea să închei prin a spune că suntem deschiși unei colaborări cu PNL, așa cum suntem și cu USR. Îi asigur că vor găsi mereu în noi un partener onest și că avem speranța că vom reuși să punem bazele unei constucții politice solide, care să facă față în alegeri, dar mai ales în perioada post-electorală. Resping ideea că am fi „condamnați“ să lucrăm împreună. Democrația nu te condamnă, democrația cere onestitate și capacitatea de a-ți recunoaște propriile greșeli. Îi aștept pe cei din PNL să ni se alăture în munca pentru o Românie mai bună, pentru că ne așteaptă vremuri dificile”, scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -