În baza celor două documente, Primăria Iaşi a atras fonduri UE şi în actuala programare bugetară (2014 – 2020), dar pentru următorul exerciţiu european (2021 – 2027) sunt necesare actualizări în noul context strategic de finanţare.
Refacerea SIDU şi PMUD va determina şi o listă extinsă a proiectelor propuse pentru următorii 10 ani la Iaşi, iniţiative care vor fi prioritizate şi ulterior depuse pentru obţinerea fondurilor UE. Pentru actualizarea documentelor strategice, Primăria beneficiază tot de o finanţare europeană, valoarea contractului fiind de circa un milion de lei (inclusiv TVA).
La procedura lansată de Primărie în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP) s-au înscris trei asocieri de firme: Civitta Strategy – TTL Planning (ambele din Bucureşti), Sigma Mobility Engineering (Piteşti) – Avensa Consulting (Iaşi) şi Urban Scope – Consultanţă şi Asistenţă Tehnică SRL (ambele din Bucureşti). La începutul acestui an, o firmă care participă la licitaţie (Civitta) a mai încheiat un contract cu Primăria Iaşi, respectiv pentru realizarea unui plan strategic de dezvoltare a zonei Moara de Vânt după un concept „Smart City”.
Continuarea, în Ziarul de Iași.