Cum l-au înșelat pe Mitică Dragomir fiul vrăjitoarei Maria Câmpina și fiul vrăjitoarei Brățara

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.07.2023 - 18:28
Mitică Dragomir, fostul șef LPF, păcălit un un teren extrem de scump Foto: Prosport.ro

Fostul șef al LPF, Mitică Dragomir, și fiul său, Bogdan, au fost înleșați cu un teren pe care au dat peste 1,5 milioane de euro. Cei care au reușit să-l păcălească sunt fiul vrăjitoarei Maria Câmpina și fiul vrăjitoarei Brățara.

SHARE

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost păcălit de doi infractori. A cumpărat un teren pe care a dat peste 1,5 milioane de euro pe care a construit un complex imobiliar de lux despre care spunea că va fi cel mai exclusivist cartier al Bucureștiului. 

Numai că Dumitru Dragomir și fiul său, Bigdan, au construit pe un teren care nu era de fapt al celor de la care îl cumpăraseră. 

Vânzătorii, fiii prezicătoarelor Maria Câmpina și Brățara, au reușit să obțină cu acte false mai multe terenuri ale Primăriei Capitalei și Consiliului General al Municipiului București.

Cum l-au înșelat pe Mitică Dragomir fiul vrăjitoarei Maria Câmpina și fiul vrăjitoarei Brățara

După ce au documentat cazul, poliția  a făcut 35 de percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, la membrii unei grupări suspectaţi de fraude imobiliare.

18 persoane bănuite de înşelăciune, fals şi uz de fals au ajuns la audieri. Este vorba despre cea mai mare escrocherie cu terenuri de lux. Se estimează că prin activitatea infracțională desfășurată, persoanele cercetate ar fi obținut venituri de aproximativ 6.000.000 de euro.

Citește și: Prejudiciu de 6.000.000 € din tranzacții ilegale. Primăria Capitalei și Consiliul General, vizate

Una dintre victime este chiar Dumitru Dragomir care a plătit bani grei pentru un teren pe care a ridicat un complex imobiliar de lux, spun sursele Newsweek.

”Am cerut documentele, toate documentele, după aceea am pus avocaţii să verifice. După ce au verificat avocaţii, am mers la notariat, a verificat şi notariatul.

După ce a verificat şi notariatul, am mers la bancă şi toţi juriştii băncii. Eu am făcut blocul cu împurmut bancar, au verificat documentele, trei au spus că e în regulă.

Deci sunt cumpărător de bună credinţă, n-am nicio problemă. Pământul m-a costat peste un milion, nu ştiu, un milion cinci sute de mii, şi blocul peste 12 milioane de euro”, a spus Mitică Dragomr la TVR.

La un alt post de televiziune, Mitică Dragomir a spus că s-a speriat dar a precizat că este cumpărător de bună credință și că nu a făcut tranzacții ilegale.

Citește și: Interlopii din clanurile Stemabil și Buzea au vândut ilegal un teren lui Mitică Dragomir

 ”Băi frate, am intrat în panică, eu n-am cunoscut în viața mea vrăjitoare d-astea, mie doar nevasta-mea mi-a făcut farmece. 

Notarul a aprobat cumpărarea, totul a fost în regulă. Eu am cumpărat pământul cu credit bancar, controlul băncii e cel mai dur posibil.

Dacă ăștia au falsificat de au păcălit notari, avocați, e grav de tot în România. Eu am cumpărat pământul, am construit blocul, am vândut apartamentele, am plătit impozitele, că să aud acum că m-a păcălit o vrăjitoare. Nu m-a păcălit nimeni.

Am cumpărat de la un cuplu, amândoi foarte bine îmbracați, nu i-am întrebat cu ce se ocupă sau altceva. Eu sunt cumpărător de bună credință, pai atunci de ce mai există cadastru, intabulare, toate astea?

Este bine să se facă anchetă, cine a făcut escrocherii să se ducă la pușcărie. Ce prejudiciu? Biroul notarial și serviciul cadastral sunt vinovate, dacă e. Păi banca mi-a dat banii pe credit pe ce? Păi dacă era vreo fisură, îmi dădea banca credit?

Nu mă doare capul, sunt cumpărător de bună credință, am plătit pământul la preț mare, am plătit taxe. Am dat în jur de două milioane de euro pe pământ. Înseamnă că filiera lor e atât de mare încât a doborât toate aceste instituții”

Cât costă un apartament în ansamblul de lux al lui Dumitru Dragomir

Cel mai ieftin apartament este în jur de 90.000 de euro, cel de două camere. Cel de trei camere în jur de 120-130.000, cel de patru camere – 200 şi ceva de mii şi penthouse – de la 800.000 de euro în sus Un penthouse are 720 de metri pătraţi, potrivit ProSport.

Dumitru Dragomir nu mai este şef la LPF din noiembrie 2013, funcţie pe care a ocupat-o nu mai puţin de 17 ani. De atunci, Dragomir s-a concentrat tot mai mult pe afaceri.

Pandeluș Leonard, cunoscut sub numele de Stimabil, a fost dus de mascați la audieri, în timp ce polițiștii de la Investigații Economice i-ar fi percheziționat deja vila din apropierea Parcului Bazilescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te