Cum ar putea ieși Udrea din pușcărie cu ajutorul unei senatoare pentru a merge cu fetița la școală

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.08.2024 - 15:01
Cum ar putea ieși Udrea din pușcărie cu ajutorul unei senatoare pentru a merge cu fetița la școală - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea - Imagine cu rol ilustrativ
Cum ar putea ieși Udrea din pușcărie cu ajutorul unei senatoare pentru a merge cu fetița la școală - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea - Imagine cu rol ilustrativ

Fostul ministru PDL al Dezvoltării și Turismului Elena Udrea execută 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute și lucrează la atelierul penitenciarului, dar ar putea ieși din pușcărie cu ajutorul unei senatoare pentru a merge cu fetița sa la școală în prima zi.

SHARE

Senatorul PSD Laura-Mihaela Moagher a făcut o vizită la penitenciarul Târgșor, unde își ispășește pedeapsa și Elena Udrea, a întâlnit-o pe aceasta la atelierul închisorii și spune că fostul politician i-a transmis că „cea mai mare greutate pe care o duce... povară pe care o duce... este faptul că este departe de fiica ei, faptul că nu poate să fie alături de ea, în zilele importante, şi mai ales că începe prima zi de şcoală”. 

Eva Maria, fetița Elenei Udrea cu Adrian Alexandrov, împlinește 6 ani pe 20 septembrie și va intra în clasa pregătitoare.

Citește și: ANAF îi execută silit pe Elena Udrea şi Dorin Cocoş. Ce se vinde pentru 17.000.000 de lei

Cum ar putea ieși Udrea din pușcărie cu ajutorul unei senatoare pentru a merge cu fetița la școală

În urma vizitei la penitenciarul Târgșor, senatorul PSD Laura-Mihaela Moagher a declarat că „am luat decizia de a face o interpelare oficială către doamna Ministru al Justiţiei, care sper să înţeleagă pentru că este şi dânsa mamă”. 

„Doamnele erau într-un atelier de lucru, era într-adevăr şi doamna Udrea acolo, şi da, am discutat şi cu dânsa, inclusiv cu dânsa, aşa cum am discutat şi cu celelalte doamne.

Chiar am stat la masă cu toate doamnele şi am discutat deschis, zic eu.

Fiecare dintre doamne aveau o poveste de viaţă plină de greutăţi, dar într-adevăr, la cele cu copii, ca şi în cazul doamnei Udrea, cea mai mare dorinţă şi durere nu era încarcerarea dânselor acolo, ci faptul că nu pot sta mai mult alături de copiii lor.

Să ştii că începe şcoala şi să nu ai acest drept să fii alături de copilul tău în prima zi de şcoală, de ziua ei de naştere, şi multe alte sărbători.

Citește și: Elena Udrea și Ioana Băsescu au scăpat de dosarul finanțării campaniei lui T. Băsescu. S-a prescris

Ceea ce am văzut azi la penitenciar pot spune că este o deschidere a domnului director, foarte multe locuri făcute special pentru vizită mamă-copii, dar oricât ar fi de minunate, nu cred că pentru psihicul mamei şi al copilului contează atât acel loc văruit şi amenajat... cât dacă ar putea să strângă în braţe în locul lor de acasă sau trecând poarta şcolii în prima zi a şcolii, aşa cum am fost noi învăţaţi.

Sunt lucruri pe care nu le poţi uita toată viaţa şi nu ştiu acel copil ce îşi va aminti de prima zi de şcoală”, a declarat senatorul PSD Laura-Mihaela Moagher, relatează spynews.ro.

„Mi-a spus cea mai mare greutate pe care o duce... povară pe care o duce... este faptul că este departe de fiica ei, faptul că nu poate să fie alături de ea, în zilele importante, şi mai ales că începe prima zi de şcoală şi ştiţi foarte bine ce înseamnă pentru un copil prima zi de şcoală. Altceva nu a semnalat. Vreo deficienţă a personalului sau condiţiile de acolo. Nu s-a văitat. Este o femeie puternică, ca şi celelalte doamne, de altfel”, a adăugat Laura-Mihaela Moagher.

Citește și: Guvernul din spatele gratiilor. 23 de miniștri condamnați după 1989. Au luat 90 de ani de închisoare

„Am luat decizia de a face o interpelare oficială către doamna Ministru al Justiţiei, care sper să înţeleagă pentru că este şi dânsa mamă.

Admir activitatea dânsei de a aduce toţi fugarii, este normal. Tot ce face pentru justiţie. Toate investiţiile din penitenciare, dar să reflectăm mai mult şi la cei care se află deja acolo.

Cred că fiecare ar avea nevoia şi dreptul, dacă nu au omorât pe cineva, dacă nu au avut o pedeapsă de la o infracţiune gravă, atunci cred că ar trebui să ne gândim mai mult şi din contra să luptăm pentru aceste drepturi ale femeilor si relaţionarea lor cu copiii”, a explicat senatorul. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te