Cum ajungeau adidașii contrafăcuți din China în Ucraina, prin România. Afacere de aproape 6.000.000€

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.05.2023 - 23:11
Poliția a confiscat marfa contrafăcută Foto: Poliția Română

Polițiștii români de la investigarea criminalității economice au confiscat marfă contrafăcută în valoare de peste 6 milioane de euro.

SHARE

Este vorba despre încălțăminte sport care nu prezenta nicio marcă, importată din China și care avea ca destinație Ucraina.

Peste 80.000 de perechi de încălțăminte sport, în valoare de aproximativ 30.000.000, de lei au fost confiscate de polițiștii de la investigarea criminalității economice în trei zile. 

Marfa era importată din China și urma să ajungă pe cale terestră în Ucraina

Cum ajungeau adidașii contrafăcuți în Ucraina, prin România

Potrivit unei informări a Poliției, în perioada 15 – 18 mai 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au desfășurat o acțiune specifică de verificare a unor spații de depozitare, ale unei societăți comerciale, din localitatea Dornești, județul Suceava, care are ca obiect principal de activitate servicii de comisionariat vamal și antrepozit fiscal.

Din primele verificări și din documentația pusă la dispoziție de către Biroul Vamal de Frontieră Dornești, a rezultat că, în cursul lunii mai a.c., o societate comercială din China a expediat către o societate comercială din Ucraina, articole de încălțămine sport, pentru care nu era menționată nicio marcă, folosind ca depozite intermediare punctele de lucru ale celor două firme din județul Suceava, deși mărfurile intraseră în țara noastră prin portul Constanța.

Aceste aspecte au întărit bănuiala polițiștilor cu privire la mărfurile depozitate la punctele de lucru ale societății susmenționate, ulterior fiind relevat faptul că bunurile au fost depozitate inițial în portul Agigea / Constanța, iar la data de 14 mai a.c., au fost transportate pe teritoriul României și depozitate în spațiile comisionarului din comuna Dornești, județul Suceava.

Citește și: Marfă de 2.000.000 €, confiscată pe Aeroportul Otopeni. Venea din China și era destinată Ucrainei

În urma verificărilor efectuate, în spațiile de depozitare, a fost identificată o cantitate mare de produse (încățăminte sport) inscripționate cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, cu privire la care există bănuiala că ar fi contrafăcute.

”Astfel, în urma inventarierii bunurilor identificate în 3 dintre halele ce aparțin comisionarului vamal, din comuna Dornești, au rezultat 10.340 de colete ce conțin 83.320 de perechi de încălțăminte sport bărbați / damă, inscripționate cu diferite mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României, cu privire la care există suspiciunea că ar fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 29.200.000 de lei.
 
În acest context, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava s-au sesizat din oficiu, fiind întocmit dosar penal și a fost începută urmărirea penală în rem pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 102 alin. 1 lit. b raportat la  art. 102 alin. 3 din legea 84/1998 republicată (apărarea drepturilor și indicațiilor geografice). 

Citește și: Magazin de top din Cluj, amendat usturător: Vindea haine falsificate de la mărci renumite

Totodată, polițiștii au dispus măsura indiponibilizării bunurilor fiind preluate în custodie până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie formulate propuneri pentru instituirea măsurilor asiguratorii în cadrul dosarului penal.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliție judiciară din cadrul I.P.J Suceava - S.I.C.E, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul unităţii de parchet competente, în vederea stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate”, a transmis Poliția.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te