Marfă de 2.000.000 €, confiscată pe Aeroportul Otopeni. Venea din China și era destinată Ucrainei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.05.2023 - 21:38
Haine contrafăcute confiscate pe aeroport Foto: Poliția de Frontieră

Haine contrafăcute în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro au fost confiscate pe Aeroportul Internațional Otopeni. Marfa venea din China și urma să ajungă, pe cale terestră, în Ucraina.

SHARE

Aproape 3 tone de haine contrafăcute au ajuns pe Aeroportul Otopeni. Marfa era destinată Ucrainei, iar valoarea acesteia pe piața neagră se ridica la aproximativ 2.000.000 de euro.

Polițiștii de frontieră au confiscat toate articolele vestimentare.

Haine ”de firmă” contrafăcute în China, pentru ucraineni

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Centrului de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti Otopeni efectuează cercetări cu privire la un transport de aproximativ trei tone de bunuri susceptibile a fi contrafăcute. 

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, valoarea acestora se ridică la 10 milioane de lei. Marfa a fost expediată din China şi urma să ajungă, pe cale terestră, în Ucraina", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Citește și: Magazin de top din Cluj, amendat usturător: Vindea haine falsificate de la mărci renumite

Pe 9 mai, în zona Cargo a Aeroportului Internaţional 'Henri Coandă', o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului de Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, lucrători ai Compartimentului Cargo şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători a efectuat, în baza analizei de risc, un control asupra unui transport de bunuri diverse, expediat pe ruta Hong Kong - Istanbul - Bucureşti, cu destinaţia finală Ucraina.

"Întrucât echipa de control a avut suspiciuni cu privire la marfa transportată, au fost desfăşurate activităţi specifice, în urma cărora s-a stabilit că transportul este format din 160 de colete, în cantitate totală de 2.862 kilograme, dar conţinea diverse bunuri inscripţionate cu însemnele unor branduri consacrate, fiind susceptibile a fi contrafăcute şi a aduce atingere titularului de marcă", arată sursa citată.

Citește și: Unul din trei români ar cumpăra produse de contrabandă. Care sunt cele mai căutate

Întreaga cantitate de bunuri, estimată la o valoare de aproximativ 10 milioane de lei dacă ar fi fost comercializată ca produs de marcă, a fost ridicată în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te