Cum a devenit o groapă de gunoi cel mai modern parc al Sibiului. Zona a fost schimbată de la zero

DE Alexandra Lupascu | 12.08.2023 - 15:30
Cum a devenit o groapă de gunoi cel mai modern parc al Sibiului care funcționează cu panouri solare Foto: turnulsfatului.ro

Practic, vreme de mai bine de două decenii aici era adus molozul din tot Sibiul. În plus, firmele de construcții care aveau lucrări prin diverse cartiere tot aici aduceau criblura.

SHARE

Practic, vreme de mai bine de două decenii aici era adus molozul din tot Sibiul. În plus, firmele de construcții care aveau lucrări prin diverse cartiere tot aici aduceau criblura.

Totul până în 2020 când au început lucrările de reconversie, primăria Sibiu obținând fonduri europene pentru a transforma un teren considerat contaminat într-un spațiu verde, pentru relaxarea cetățenilor.

Primul pas a fost mutarea unei imense conducte aflată sub actuala stradă Preot Bacca, scrie Turnul Sfatului.

”Vorbim despre o magistrală de apă care alimentează aproape jumătate din Sibiu. A fost o lucrare mare, pretențioasă, dar ne bucurăm că am putut să ajutăm primăria”, a explicat ing. Vasile Maier, directorul companiei Apă Canal Sibiu SA, prezent la inaugurare.

Mai departe, timp de un an, Total NSA a mutat un întreg deal, scopul fiind acela de a stabiliza terenul ce avea la bază deșeuri.

Citește și: Test de inteligență: ”Găsește numărul lipsă în 20 de secunde!” Ți-ai dat seama de combinație?

”Vecinii nu credeau că o să vadă vreodată un parc aici, a fost pur și simplu modelat întreg dealul, cu mii și mii de camioane cărate.

Acum avem un spațiu al comunității, un ecosistem urban, nu un parc pe model clasic”, a declarat Emanuel Lazăr, manager de proiect.

Mai multe spații verzi

Suprafața spațiilor verzi din Sibiu a crescut începând de astăzi cu 48.000 de metri pătrați, fiind plantați peste 600 de arbori din 20 de specii.

Primarul Sibiului a explicat miilor de sibieni prezenți că se află într-un parc ce aduce o serie de premiere în Sibiu.

”Întregul necesar de curent al parcului este asigurat de panouri solare în formă de floare, un sistem despre care am fost informată să este unic în țară.

Pe urmă, ne-am dorit să fie un parc sigur pentru sibieni, de aceea avem un post de pază care urmează să fie preluat de Poliția Locală Sibiu.

Citește și: Ne-au făcut să râdem, dar cei patru „milițienii” din Brigada Diverse au avut un destin tragic

Parcul are și un sistem cu 24 de camere video care transmite alerte Poliției Locale la nevoie pentru identificarea celor care comit fapte de vandalism”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Celor care s-au plâns că este un parc fără umbră, copacii fiind prea mici, primarul le-a spus să aibă răbdare, că vor crește. ”Nu poți avea totul de-a gata”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te