Cu ce ”probleme” se confruntă românii în Olanda. Dacă ai sub 1.80 m, fetele nici nu se uită la tine

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.03.2024 - 12:56
Dacă ai sub 1.80 m, fetele din Olanda nici nu se uită la tine Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Un tânăr român de 23 de ani care spune că a intrat în burn-out la jobul său de la bancă vrea să plece în Olanda. Însă se documentează despre cum este viața acolo. Printre altele, a aflat că fetele sunt prietenoase dar că preferă bărbații cu înlățime de peste 1.90 m.

SHARE

Tinerii români care nu își găsesc joburi satisfăcătoare vor să meargă în străinătate. Însă nu știu exact la ce să se aștepte acolo și cer sfaturi. 

Așa este și cazul unui tânăr de 23 de ani angajat la o cunpscută bancă. El spune că este epuizat la serviciu și că vrea o perioadă să își încerce norocul pe alte meleaguri. 

Cu ce ”probleme” se confruntă românii în Olanda. Dacă ai sub 1.80 m, fetele nici nu se uită la tine

”Sunt un tip de 23 de ani, spre 24, angajat la Banca (...). Am un burn-out de la job și aș vrea să plec în Olanda ca să muncesc ca și order-picker sau ceva asemenator.

Cei ce ați luat decizia să plecați, prin ce agenție ați plecat și cum o duceți acum? Știu că este foarte important să îți alegi o agenție profesională și de încredere.

Totodată, cum e nivelul de trai? Balanța între muncă și viață personală?

Citește și: Drogurile adolescenților vin tocmai din Olanda și costă doar 10 lei. Efectele sunt devastatoare

M-am gândit să plec pentru o perioadă scurtă, un fel de work and travel dacă vrei să îi spui așa, între 6 luni și un an, dar nu se știe.

Orice relatare personală m-ar ajuta în a lua o decizie, însă vă rog fară comentarii gen "mai bn rămâi acasă" sau "vezi-ți de treaba ta în bancă" etc”, a scris tânărul pe Reedit.

Reacțiile au fost dintre cele mai variate. Mulți au venit cu sfaturi pro și contra plecării.

Un tânăr care a studiat în Olanda 3 ani a spus că din punctul său de vedere Olanda este ”o țară aproape impecabil pusă la punct din punct de vedere logistic, urbanistic, administrativ și așa mai departe.

 

De aceea, Olanda este la mare căutare ca țară de emigrare, iar lucrul acesta pune o presiune imensă pe piață locuințelor.

A-ți găsi o chirie aici este o adevărată epopee iar prețurile sunt de domeniul absurdului, gen 1600 de euro chirie pentru un apartament de vreo 55mp”.

Pe de altă parte, el a simțit că olandezii nu au fost foarte calzi cu expații, că ”stau în bula lor și sunt prea puțin interesați de cine sunt și ce fac imigranții de aici”. 

Citeșe și: Ce experiențe au avut românii din Danemarca cu medicii de acolo. ”Unii caută pe Google simptomele”

El nu a reușit să-și facă prieteni olandezi însă spune despre ei că ”sunt destul de distanți dar politicoși când vine vorba de comunicare. Sunt toleranți dar nu vor acceptă niciodată ca unul de-al lor”.

Viață comodă, liniară și lipsită de stres

Pe de altă parte, tânărul care a studiat în Olanda este de părere că această țară îți oferă posibilitatea de a câștiga bine și un loc unde  îți poți construi ”o viață foarte comodă (dar liniară) și mai ales lipsită de stres”.

”Contrastul între atmosfera plină de nervozitate, agresivitate și stres din Romania, și atmosfera foarte relaxată din Olanda e ceva ce-mi dă de gândit de fiecare dată când mă întorc din România în Amsterdam”, a spus expatul român.

”Problema” ar fi de fapt una de ordin sentimental. Sunt multe povești potrivit cărora ”e foarte greu să te combini aici, ca tip single, mai ales ca român”. 

Citește și: Ce pedeapsă a primit liderul „Mocro Maffia”, cel mai temut traficant din Olanda. Are 46 de ani

Un alt român care a trăit 2 ani în Olanda a spus că fetele din Olanda nu s-ar uita la bărbați scunzi. ”Ce e drept, te vei simți că un midget în Olanda daca nu ai 1.9, pentru că 1.85 au doar fetele acolo.

 Sunt frumoase și amabile, dar nu se vor uita la tine dacă ai un 1.80, sau cu atât mai slabe șansele dacă ești mai scund decât atât.

 Bărbații acolo sunt niște adevărate fenomene ale naturii, având înălțimi pe care nici macar nu le întâlnești vreodată în România. Dacă nu știi nici olandeză și nici nu ai doldora bani, dacă nu ești Făt Frumos al scunzilor, nu ai nicio șansă”, a comentat acesta. 

Pe de altă parte, toți spun că se găsesc greu apartamente de închiriat, iar chiria medie este aproximativ 1600 de euro iar o singură cameră poate ajunge și la 500-600 euro pe lună. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te