Pentru comparație, complexul de la Dinamo, unde sunt două bazine, unul de 50 de metri lungime și altul de 25 de metri, a costat - potrivit datelor postate de CNI - 46 de milioane de lei.
Alte bazine, aflate în lucru sau finalizate în municipii reședință de județ, precum cel de la Brașov, au costat sub 40 de milioane de lei.
Citește și: Filmări spectaculoase, noaptea, cu viaductul de la Tălmăcel, de pe autostrada Sibiu-Pitești
Doar “Complexul olimpic de natatie din localitatea Otopeni“ a costat mai mult, 164 de milioane de lei. Dar acest complex are nu mai puțin de șase bazine, din care unul de peste 50 de metri și două de 25 de metri. Complexul are o capacitate de 2797 locuri pentru spectatori, vestiare pentru sportivi, sali de forta, sali metodice, saune, cabinet medical, sala de conferinte, cabine pentru presa si o sala de antrenament pentru sportivii de la sarituri cu inaltime libera mare – 6 metri.
Bazinul din Târgu Secuiesc - localitate cu 18.000 de locuitori - are deja fundația construită, dar abandonată din 2008. El va avea dimensiunile de 34,8m x 21,05 m și opt culoare de înot și va permite organizarea competițiilor de înot locale și județene.
CITEȘTE ȘI: Experiment: 66 de kilometri de autostradă pe trei benzi, asfaltați în nici patru zile. În Germania
Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Atilla, va finanța acest proiect cu 135,5 milioane de lei, iar orașul va plăti nouă milioane de lei.
Este adevărat, prețurile la materiale de construcții au crescut în ultima vreme. “BCA mai scump cu 10%, vopsele şi cărămidă mai scumpe cu 20%, termoizolaţii şi acoperişuri mai scumpe cu 60%, lemn de trei ori mai scump. Aşa s-a contorizat, în ultimele câteva luni, evoluţia preţurilor la materialele de construcţii necesare pentru construirea unei case. În final, preţul pe metrul pătrat construit s-a majorat, în medie, cu 20%, chiar 25% în unele cazuri“, a arătat Ziarul Financiar, la finalul lunii iunie.