Cristoiu, conspiraționist: Avem ipoteza unui incendiu provocat la Balș pentru privatizarea Sănătății

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.02.2021 - 22:24
Ion Cristoiu/playtech.ro

Jurnalistul susține că incendiul de la Institutul "Matei Balș" convine actualului guvern care vrea să privatizeze sistemul de sănătate. Ion Cristoiu lansează și o nouă teorie a conspirației fără să aducă nicio probă, bazându-se pe deducții șchioape.

SHARE

Acesta invocă „TeFeLiști”, lucrătorii de la SRI care vor să facă mitinguri în fața sediului PSD. PSD este, în opinia „maestrului” Cristoiu un partid pur și nevinovat, deși senatorul lor Streinu-Cercel a condus două decenii Spitalul Matei Balș.

Citește și: EXCLUSIV Raportul de control la Balș din 2020: fără proceduri la lucrul cu oxigen, risc de incendiu

Cristoiu duce diversiunea până la capăt. El nu își asumă cu subiect și predicat: o mână criminală a pus intenționat focul. El spune – am auzit, se zice, circulă pe Internet etc. Și, din lașitate, concluzionează că opinia publică crede, deja, că la Matei Balș a fost mai mult decât un accident.

„De ce e atât de mare interes de a abate atenţia de la adevărul privind cauzele incendiului?

Pe internet circulă intens ipoteza unui incendiu provocat dinadins pentru a justifica privatizarea Sistemului de Sănătate, privatizare amânată din 2012 de teama reacţiei populare.

Privatizarea e visul de ani întregi al bandiţilor care pândesc Sistemul public de Sănătate ameţind la gândul ce profituri uriaşe ar putea obţine.

Citește și: EXCLUSIV Ministerul Sănătății a identificat în spitale 7.000 de nereguli la protecția anti incendiu

Eu nu cred că s-a ajuns cu ticăloşia până acolo încât să moară oameni carbonizaţi de dragul unei privatizări.

Cred însă că adevărul e dinadins ascuns pentru a se putea pune pe seama sistemului public de Sănătate cauzele incendiului.

Există însă un mare pericol în această afacere.

Ca Diversiune de ascundere a adevărului privind cauzele Tragediei adînceşte în opinia publică suspiciunea că la Matei Balş a fost mai mult decât un accident”, scrie Cristoiu în textul „ De ce se ascunde adevărul deja știut despre Cauzele incendiului de la Matei Balș? Pentru a se putea crea condițiile trecerii la privatizarea Sistemului de Sănătate!”.

În 2015, Cristoiu scria că tragedia de la Colectiv a fost „Operațiunea prin care Klaus Iohannis a pus mîna pe puterea absolută în România de la finele lui 2015”. Detalii AICI

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.