Criminalul care și-a ucis soția în fața copiilor va sta 20 de ani la închisoare. Se credea "Rambo"

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.11.2022 - 08:55
Criminalul devenise tot mai violent Foto: Vremea Nouă

Înainte de înfăptui crima, Puiu Galan dăduse foc domiciliului conjugal și își bătuse de mai multe ori soția, având și un ordin de restricție. Mama victimei fusese și ea ucisă de soțul ei, fiind târâtă cu tractorul prin sat. Sora victimei a fost și ea ucisă de soț.

SHARE

Familia femeii ucise a trecut printr-o serie întreagă de tragedii. Mama ei a fost ucisă de soț, târâtă cu tractorul pe ulițele satului, iar sora sa, la fel, a căzut sub loviturile altui soț violent și nepedepsit. Sătenii din localitatea natală a Cristinei spun că și sora acesteia ar fi fost omorâtă tot de soțul acesteia, în bătaie. 

Citește și: Dan Armeanca, acuzat c-a inventat concerte ca să ia bani de la stat în pandemie. Dan Bursuc, martor

Trimis în judecată pentru o crimă care a zguduit comunitatea din Zorleni și condamnat la 20 de ani de închisoare, Dan Puiu Galan a sperat într-o pedeapsă mai blândă, în apel. Curtea de Apel a luat act de cererea criminalului dar au respins-o. ca nefondată. Decizia judecătorilor ieșeni este definitivă.

Citește și: Interlopul Adrian "Beleaua" Corduneanu și soția finanțau cu bani din cămătărie un escroc imobiliar

Tânăra ucisă nu a avut nicio şansă în faţa fostului său partener. Individul era supărat pentru că îl părăsise, dar şi extrem de gelos pe noul concubin al femeii, cu care aceasta încerca să îşi refacă viaţa. 

În cursul zilei de joi, 3 februarie, a venit la locuinţa acesteia şi, sub pretextul că vrea să-şi vadă copiii, a fost lăsat să intre în casă de femeia cu care a trăit 21 de ani. În urma unei noi crize de gelozie, individul a pus mâna pe un cuţit şi a înjunghiat-o o singură dată în inimă. Scena înfiorătoare a avut loc chiar în faţa unuia dintre copiii acestora, în vârstă de patru ani ani.

O cunoscuse de la 14 ani și aveau patru copii împreună

Drama Cristinei i-a impresionat pe toţi cei care au cunoscut-o. Avea doar 14 ani când a început relaţia cu cel care avea să-i devină călău. Nu au fost căsătoriţi niciodată şi au împreună patru copii, de patru, 14, 18 şi 19 ani.

Sătulă de bătăi şi să fie terorizată de fostul partener, femeia se refugiase de un an în casa unei rude din comuna Zorleni. Îşi găsise de lucru la un depozit din Bârlad şi încerca să îşi refacă viaţa departe de bărbatul violent care, de-a lungul anilor, îi făcuse viaţa un coşmar. Între timp, începuse o altă relaţie.

Nu de puţine ori, însă, fostul concubin dădea buzna peste ea şi o ameninţa, fără să îi pese că de faţă erau şi copiii. Joi seara, a convins-o pe Cristina să-l primească din nou în casă. După ce a ucis-o, agresorul a fugit. O vecină a fost alertată de copilul de patru ani care a asistat la uciderea mamei sale, şi care a găsit-o apoi fără suflare în casă.

„A omorât-o soţul. Am venit şi am găsit-o. Ea stătea cu chirie. Era gelos, gelos. Un copil de patru ani a văzut toată crima””, a declarat vecina.

O trata ca pe un bun cu care poate face orice

După audierea criminalului, a ieşit la iveală faptul că acesta considera că fosta lui concubină îi aparţine şi poate dispune de viaţa ei după bunul plac.

„Autorul faptei are 45 de ani. Cei doi au avut o relaţie încă de când victima avea 14 ani. Au patru copii în total şi sunt despărţiţi de un an şi jumătate. Nu mai avea ordin de interdicţie. Autorul a fost plecat în străinătate şi la sfârşitul lunii decembrie a venit acasă. Sub pretextul că vrea să-şi vadă copiii, cu trei zile în urmă (joi - n.r.) a venit la locuinţa victimei, iar aceasta i-a permis să-şi vadă copiii şi să rămână peste noapte acolo. Autorul a declarat că este gelos, că el a luat victima de soţie de la 14 ani şi el considera că îi aparţine, că este a lui”, a precizat Alice Ruja, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru Vremea Nouă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te