Copil de 13 ani vândut de părinți unui cioban. Are doar 3 clase, pentru că nu a mai mers la școală

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 23.11.2023 - 16:49
Copil de 13 ani vândut de părinți unui cioban. Are doar 3 clase, pentru că nu a mai mers la școală - Foto: Politia Romana

Un copil de 13 ani ar fi fost exploatat prin muncă, la stânele unui bărbat care le-a oferit bani părinţilor minorului. Acesta nu a mai fost lăsat să meargă la şcoală, având doar trei clase.

SHARE

Copilul de 13 ani ar fi fost exploatat prin muncă, la stânele unui bărbat care le-a oferit bani părinţilor minorului. Acesta nu a mai fost lăsat să meargă la şcoală, având doar trei clase.

Copil vândut de părinți unui cioban 

Poliţiştii şi procurorii fac, joi, cinci percheziţii în judeţul Braşov, într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu, complicitate la trafic de minori şi complicitate la rele tratamente aplicate minorului. 

„La data de 23.11.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O.

Braşov efectuează un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Braşov, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu, complicitate la trafic de minori şi complicitate la rele tratamente aplicate minorului”, au transmis, joi, DIICOT şi IGPR.

Citește și: Român, prins într-o bătaie cu pietre cu un alt bărbat nu a auzit trenul venind. A fost lovit mortal

Potrivit anchetatorilor, începând cu vara anului 2023, la diferite intervale de timp, un bărbat a transportat şi adăpostit în două aşezări păstoreşti (stâne) situate pe raza judeţului Braşov, un băiat de 13 ani, în scopul exploatării prin supunerea la muncă şi prestarea unor servicii.

„Astfel, prin abuz de autoritate conferită de notorietatea pe care o are făptuitorul în cadrul comunităţii rurale şi a situaţiei financiare bune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore care provine dintr-o familie cu o situaţie materială precară şi cu un nivel de instrucţie scăzut, a oferit diferite sume de bani părinţilor minorului în schimbul cărora aceştia şi-au dat consimţământul ca fiul lor să presteze diferite munci la stânele făptuitorului”, au mai transmis anchetatorii.

Potrivit acestora, „prin neglijenţa manifestată în raport de nevoia minorului de a beneficia de serviciile de învăţământ general obligatoriu asigurate de stat, cei doi făptuitori au împiedicat minorul să urmeze cursurile şcolare după absolvirea a trei clase, punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestuia”.

Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Braşov.

Citește și: Român din Italia, executat în stil mafiot în fața casei. Motociclistul a tras două focuri și a fugit

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te