Ciprian Ciucu (PNL): "RADET pierde 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră"

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 09.01.2019 - 00:57
Țevile RADET pierd căldura. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, susține, într-o postare pe Fcebook, că pierderile RADET au ajuns la 2.000 de tone de apă fierbinte pe oră. Acesta avertizează că este afectat „solul pe care sunt casele, birourile, școlile, spitalele și străzile din București”.

SHARE

„Fără investiții, rețeaua RADET a ajuns un așa ciur încât, ca să ajungă căldura în case, trebuie crescută presiunea. Iar când crește presiunea apar alte și alte avarii. E un cerc vicios. Gabriela Firea, lasăți concertele si spectacolele și planificați investiții serioase! Chiar dacă sperați că nu va crăpa de tot în timpul mandatului dumneavoastră, nu veți scăpa de răspundere!”, scrie Ciprian Ciucu.

În ultimele două săptămâni, mii de bucureșteni s-au trezit fără căldură din cauza unor avarii repetate la rețeaua RADET, pe care reprezentanţii regiei le-au pus pe seama conductelor vechi care cedează în continuu.

„Această magistrală este una cu diametrul de 1 metru. Ea alimentează o treime din oraş. Această conductă a fost montată în 1966, are 52 de ani şi până în momentul de faţă nu a fost înlocuită”, a declarat Alexandru Burghiu, administrator special RADET.

În luna noiembrie, subvenţiile la RADET s-au majorat cu 87,7 milioane de lei, dar s-au tăiat 4,1 milioane de lei de la modernizarea şi reabilitarea sistemului de termoficare.

 

RADET: Sistemul de termoficare este foarte vechi

După ce mai multe zeci de imobile din București au rămas săptămâna trecută fără căldură și apă caldă, nefiind anunțate lucrări care să remedieze avariile, Newsweek România a solicitat explicații de la RADET.

În răspuns, reprezentanții Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice au menționat că avariile sunt rezolvate prin intervenții prompte, dar vina este a sistemului de termoficare foarte vechi.

„Avariile sunt rezolvate prin intervenții prompte ale echipelor RADET. Este important de reținut că în cazul unei avarii, perioada cea mai mare de timp este necesară golirii instalației si ventilării galeriilor pentru ca echipele să poată interveni la conducetle subterane. Ulterior efectuării reparației este necesară o altă perioadă de timp pentru reumplerea rețelei după intervenția propriu-zisă. (...) Așa cum bine se cunoaște, sistemul de termoficare este foarte vechi, principala cauză a acestor avarii este starea conductelor, acestea având în mare parte durata de viață depășită, iar investițiile din ultimii 2 ani nu au putut acoperi lipsa acestora din ultimii 20 de ani.” menționează RADET.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -