Consilier al Patriarhului Daniel, propus la Consiliul Național al Combaterii Discriminării (CNCD)

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 08.06.2020 - 10:12
Pr. Ionuț Mavrichi (al doilea din dreapta), alături de premierul Ludovic Orban, președintele PSD, Marcel Ciolacu, și senatorul social-democrat Titus Corlățean

Un consilier al PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), este propunerea PMP pentru poziția de membru în Consiliul Național al Combaterii Discriminării (CNCD).

SHARE

Până la sfârșitul lunii, Parlamentul trebuie să nominalizeze și să numească 7 noi membri ai CNCD, inclusiv președintele instituției.

În prezent, negocierile dintre partide sunt în curs, vizate fiind și alte instituții: Autoritatatea de Supraveghere Financiară (ASF), Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei (ANRE), Curtea de Conturi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Consiliul Legislativ.

Pr. Ionuț Mavrichi, arhidiacon și cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, are studii de teologie și sociologie la Universitățile din Sibiu, București, Leeds și Durham.

Citește și BOR, despre propunerea pentru CNCD: „Ionuț Mavrichi este intens preocupat de drepturile omului”

El este membru din partea Patriarhiei Române în comitetul de organizare a Micului Dejun cu Rugăciune. Este vorba de un eveniment anual, organizat din 1993 încoace în parteneriat cu Grupul de rugăciune, transpartinic, din Parlamentul României, după modelul întrunirii ecumenice similare din Statele Unite ale Americii.

La ultima ediție, din octombrie 2019, arhidiaconul Mavrichi a strecurat, în discursul său, o critică voalată la adresa regimurilor politice totalitare din Europa, care au făcut posibile marile tragedii ale secolului trecut.

Citește și: Cum poate fi creștinismul un liant al Europei și ce pericole îl pândesc în UE

„Sfântul Pavel ne spune că nu este stăpânire decât de la Dumnezeu, iar stăpânirile care sunt, de Dumnezeu sunt rânduite. Este greu de înțeles, mai ales după experiența totalitarismelor secolului XX, cum ar trebui să ne supunem puterii politice ca fiind rânduite de Dumnezeu“.

Contactat de Newsweek România, președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat că propunerea PMP este una „naturală”.

„Suntem un partid creștin-democrat și prezența unui specialist, unui profesor, bun cunoscător al realităților autohtone. CNCD este o instituție chemată să combată discriminarea de orice fel, inclusiv cea religioasă, iar Biserica are oameni care îi pot proteja pe cetățeni în fața unor acte de discriminare. Un astfel de om este părintele Ionuț Mavrichi, care este potrivit să reprezinte partidul nostru în CNCD. Propunerea noastră are mairi șanse de reușită”, a spus liderul PMP. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.