Concurs anulat la Apele Române: singura participantă a luat notă prea mare

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 12.02.2021 - 09:01
Florina Rus / Foto: digi24.ro

Un concurs pentru un post de șef la Apele Române Cluj a fost anulat pe motiv că singura participanta a luat notă prea mare. Decizia a venit de la centru, iar direcțiunea, nu a avut „ce să mai comenteze”, relatează Digi24. Pe post a fost numită o altă persoană, membru de partid.

SHARE

Florina Rus a obținut la concurs punctaj aproape maxim: 95 de puncte din 100. Concursul a fost contestat însă de șeful interimar și ulterior, anulat.

Inspector la Administrația Bazinală Someș-Tisa, Florina Rus a explicat, la Digi24, că „Sunt angajata instituției din 2007, an în care am terminat și Facultatea de Georgafie, specializarea de Hidrologie, ulterior am urmat și un master de gospodărire a apelor, studii postuniversitare. Conducerea, împreună cu colegii din departament, m-au propus pe mine pentru a prelua funcția de conducere. Directorul de la acea vreme, cred că este un an deja: mi-a spus, uite Florina, de la centru, persoana cutare este propusă pentru a ocupa postul de șef, își doreste acest lucru și ai următoarea variantă, ori îți dai demisia de bună voie din funcția de conducere, ori cealaltă variantă este de a scoate postul de șef la concurs. Am întrebat care este criteriul pentru care dânșii doresc înlăturarea mea. Zice, în afară de criteriul politic, momentan, nu primează nimic. M-am prezentat și spre surprinderea și indignarea conducerii, am reușit să-l și iau.”

De asemenea, Ioana Diaconescu, fost director la Administrația Bazinală Someș-Tisa, a declarat că „Una din suspiciuni este că a avut notă foarte mare, foarte posibil, ar fi fraudat concursul. Asta s-a vorbit cel mai mult atunci când s-au făcut verificări și au studiat filmări din timpul concursului. Dar eu asta nu am spus-o nimănui niciodată, pentru că eu în sinea mea nu cred și nu am vrut să jignesc pe nimeni gratuit dacă nu sunt convinsă de ceva. Domnul Valentin Avram a pus în funcție când s-a organizat concursul, pe perioada concursului, a fost dat cu o perioadă pe maximum 90 de zile. Rezultatul concursului toți îl anticipam în altfel... (Reporter: V-ați asteptat să fie anulat?) În momentul în care o comisie dă o rezoluție că concursul nu este legal, și cu viza juridicului, în mod normal o pui în aplicare, asta e singura ta treaba, nu mai ai ce comenta. (R: Domnul Valentin Avram ce notă a avut? Deci nu a participat?) Nu a participat, nici vorbă.”

Imediat după incident, directoarea și-a dat demisia. Iar Florina Rus a avut parte de susținerea colegilor. Angajații au trimis o petiție semnată în sprijinul ei. Fostul șef de la Apele Române spune că nu-și mai amintește speța, deși a semnat un răspuns către funcționarii publici.

Citește mai mult pe digi24.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te