Compania de Consolidări a Gabrielei Firea se promovează cu imagini din Germania și Danemarca

DE Petre Bădică | Actualizat: 18.07.2019 - 13:47

Una din cele 22 de companii înființate de primarul general al Capitalei se promovează cu o galerie de imagini care nu sunt din București.

SHARE

Compania Municipală Consolidari SA Bucuresti a fost înființată în vederea executării lucrărilor de intervenție la imobilele cu destinație de locuințe, încadrate în clasa I de risc seismic și care reprezintă pericol public”, se arată în prezentarea de pe siteul cmcbucuresti.ro

Pe pagina de deschidere a companiei sunt postate două imagini care nu sunt din București, deși în Capitală sunt zeci de blocuri care ar trebui consolidate și care ar putea fi puse drept „emblemă” a site-ului.

Îi putem înțelege pe cei de la Primăria Capitalei că e rușinos să deschizi siteul cu o imagine din Bucureștiul ruinat de nepăsarea autorităților locale. Astfel, s-au gândit să folosească pentru prezentarea Companiei Municipale de Consolidări două imagini cu imobile frumoase și îngrijite din Occident.

Prima poză care deschide siteul Companiei de Consolidări București este din Fussen, un oraș din Bavaria. Fotografia înfățișează o stradă care aduce cu unele ce pot fi văzute în orașele locuite, la un moment dat, de sași din Ardeal. În spate, se vede o pădure pe un deal care lipsește Capitalei.

Fotografia este, însă, din orașul german Fussen și poate fi cumpărată de pe siteul creativemarket.com. Poza a costat Compania de Consolidări între 6 și 20 de dolari, depinde în ce scopuri e folosită.  

O a doua imagine postată în deschiderea siteul-ului Companiei nu este nici ea din Capitală. Pentru a vedea similitudinea, urmăriți prima clădire (roșcat-maronie) care este identică în ambele poze și se află la intersecția a două străzi. Pozele se diferențiază pentru că prezintă clădirea din două unghiuri/străzi diferite. 

Ea poate fi văzută dintr-un unghi diferit pe siteul www.dreamstime.com   și este din Danemarca.

 

În același dispreț față de contribuabili, pe siteul Companiei Municipale de Cosolidări nu se poate citi „bugetul” care este „în construcție”.  

Gabriela Firea s-a lăudat, pe Facebook, că au început demersurile de consolidare la mai multe clădiri din Capitală și că 200 de imobile incluse în programul de consolidăriÎn luna Iunie, a fost finalizată în timp record clădirea din strada Blănari nr. 10, în doar nouă luni. În ceea ce privește blocul de locuințe din strada Biserica Enei nr. 14, consolidarea structurii de rezistență este avansată, stadiul fiind de peste 55%. Asigur toate cele 28 de familii că se vor întoarce în casele lor în scurt timp…. Până în acest moment, Compania Municipală Consolidări București a realizat toate lucrările de desfacere a tâmplăriei și a pardoselilor, dar și de decopertare a tencuielii vechi.

De asemenea, au fost realizate lucrările de subzidiri și turnări ale tălpilor fundației. În subsol, zilele trecute a fost turnat betonul pentru realizarea pardoselii. În paralel, sunt realizate lucrările de consolidare a pereților exteriori, unde au avut loc turnări de beton, dar și a pereților interiori. Deja se lucrează la nivelul al doilea al imobilului. Au fost începute și lucrările la instalațiile sanitare. Stadiul consolidării structurii de rezistență este de peste 55%.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te