CNCD s-a autosesizat în cazul femeii care a născut în fața spitalului. Se fac anchete peste anchete

DE Octavia Constantinescu | 02.08.2023 - 07:10
CNCD s-a autosesizat în cazul femeii care a născut în fața spitalului. Se fac anchete peste anchete - Foto: A3 / imagine cu caracter ilustrativ

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul femeii care a născut pe trotuar, dar şi în urma afirmaţiilor primarului din Urziceni, care a făcut referire la faptul că femeia are un handicap şi că e de etnie rromă.

SHARE

Preşedintele CNCD Csaba Asztalos a declarat marţi, pentru News.ro, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în acest caz.

CNCD s-a autosesizat după scandalul de la spitalul Urziceni 

„S-a autosesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Va face procedura atât legat de situaţia de la Urziceni, cât şi de declaraţiile primarului de la Urziceni”, a afirmat Csaba Asztalos.

Citește și: VIDEO O femeie a născut pe trotuar, în faţa Spitalului din Urziceni

Pacienta, în vârstă de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la spital luni, la ora 05:00 şi, motivând că nu există pentru Obstetrică – Ginecologie medic de gardă, a fost chemată o Ambulanţă pentru a o transporta la alt spital.

Un medic chirurg trebuia, însă, să supravegheze acordarea îngrijirii medicale femeii, dar, din verificări, reiese că nici măcar nu a fost însoţită până la ambulanţă. Femeia a născut pe trotuar, în faţa spitalului, asistată de echipajul de pe ambulanţă.

Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a afirmat că femeia care a născut pe stradă după ce nu a fost primită în spitalul din localitate „are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin, sau că e de etnie rromă”.

ngrozite că mama și bebeluşul ar putea fi în pericol, rudele au filmat totul şi au făcut imaginile publice pe internet.

Directoarea spitalului spune că i-a întrebat pe angajaţi ce s-a întâmplat, iar aceştia i-au spus că tânăra a fost la camera de primiri urgențe acuzând dureri. O asistentă a sunat la ambulanţă, după ce a informat familia că nu au medic specialist de gardă.

Managera spitalului susţine că femeia gravidă şi rudele nu au vrut să aştepte la CPU ambulanța, ci au vrut să ajungă la alt spital cu maşina personală. Nu au apucat să iasă pe poarta spitalului pentru că femeia a început să nască, iar bebeluşul a venit chiar acolo pe trotuar.

Citește și: Cazul femeii care a născut în fața spitalului Urziceni. Se caută vinovații: ”Este inacceptabil!”

Mama se afla la a treia naştere, iar medicii de la spitalul din Slobozia spun că deocamdată şi ea şi fetiţa sunt bine.

Anchete peste anchete

Cazul a stârnit un val imens de indignare pe reţelele sociale. Acum, de la managerul spitalului, primărie, poliţie şi pană la ministerul Sănătăţii, toată lumea anunţă anchete.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Am trimis o echipă a isnepctiei sanitare de stat la faţa locului. S-au dat sancțiuni. Eu cred că o demisie de onoare sau demiterea managerului acestei unităţi medicale de către primarul din Urziceni este şi morală şi potrivită.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te