Cluj-Napoca: 600 de voluntari de la UMF „Iuliu Hațieganu” au vaccinat 3.900 de persoane

DE Mircea Marian | Actualizat: 17.05.2021 - 18:14

Circa 600 de cadre didactice, medici, asistenți, rezidenți și studenți ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca au fost voluntari trei zile și trei nopți la Maratonul Vaccinări de la Sala Polivalentă, a anunțat, pe Facebook, această universitate.

SHARE

“📣 𝟯𝟵𝟬𝟬 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗮𝗻𝗲 𝘃𝗮𝗰𝗰𝗶𝗻𝗮𝘁𝗲 la Maratonul Vaccinării - Împreună pentru Cluj! organizat de UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca
La Maratonul Vaccinării, care a avut loc în weekend la Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, s-au vaccinat 3900 de clujeni, persoane din alte județe și cetățeni străini. Evenimentul s-a desfășurat timp de trei zile și trei nopți, începând de vineri, 14 mai, ora 16:00 şi până luni, 17 mai, la ora 8:00.

💉👩‍⚕️🧑‍⚕️ La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, ce au asigurat un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care au venit să se vaccineze fără programare, doar cu cartea de identitate sau pașaportul. Cei aproximativ 600 de voluntari care s-au implicat în această acțiune au fost cadre didactice medici, medici de familie, asistenți, rezidenți și studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca“, a postat, pe Facebook, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

„Am ales să ne vaccinăm deoarece nu facem parte din oamenii care nu doresc să se vaccineze, care nu au încredere în acest vaccin. Cred că este necesar să ne vaccinăm în primul rând pentru siguranța noastră proprie, dar și pentru a ajuta la stoparea pandemiei. Ca și studenți, ne dorim foarte mult să ne reîntoarcem la normal, deoarece a fost o perioadă dificilă pentru noi”, a declarat pentru monitorulcj.ro, o studentă din Maroc.

Potrivit acestei publicații, foarte mulți cetățeni străini, din Europa sau state precum Marea Britanie, Vietnam, Indonezia, Sri Lanka, Maroc, Tunisia, au profitat de avantajul că se pot vaccina la noi în țară și au venit la Maratonul Vaccinării de la Cluj-Napoca.

Citește și: Andreea Marin: M-am măritat cu Bănică din iubire, nu din interes. Azi, e doar tatăl copilului meu

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.