Cîțu, dezamăgit că în rândul medicilor există un procent mare de persoane nevaccinate

DE Alex Darvari | Actualizat: 09.10.2021 - 14:56
Cîțu, dezamăgit că în rândul medicilor există un procent mare de persoane nevaccinate / gov.ro

Prim-ministrul Florin Cîţu se declară „dezamăgit” de numărul cadrelor medicale care s-au vaccinat anti-COVID, el subliniind că puterea exemplului este foarte importantă.

SHARE

 De asemenea, în contextul evaluării situaţiei paturilor de ATI disponibile pentru pacienţii cu COVID-19, a precizat că este important ca România să ajungă la 2.000 astfel de paturi. El a făcut apel la personalul medical să accepte detaşările.

 „Sunt dezamăgit de faptul că în rândul medicilor există un procent atât de mare de persoane nevaccinate şi ar trebui să vedem ce facem cu aceasta. Este foarte important, pentru că de aici, puterea exemplului în această perioadă este foarte importantă”, a declarat premierul interimar Florin Cîţu sâmbătă după-amiază, la videoconferinţa cu prefecţii, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Citește și: Efectul neimunizării: 92-93% din decesele cauzate de COVID în România, la persoane nevaccinate
 

 Acesta consideră că este foarte important ca România să poată ajunge la un număr de 2000 de paturi de terapie intensivă pentru pacienţii COVID. Pe de altă parte, premierul a făcut apel la personalul medical să accepte detaşările. 
„Înţeleg că este un sacrificiu, dar nu o faceţi nici pentru mine, nici pentru domnul ministru Cseke, nici pentru domnul Arafat. Asta este situaţia în acest moment şi avem nevoie de toată lumea să se mobilizeze. Trecem printr-o situaţie dificilă şi este clar că trebuie să înţelegem cu toţii acest moment şi toţi trebuie să facem un sacrificiu. Vă înţeleg şi apreciem toate eforturile pe care le faceţi în această perioadă”, a adăugat Florin Cîţu.
„Vreau să vă asigur că orice resurse aveţi nevoie în această perioadă, cereţi, doar spuneţi ce este nevoie! Ne vom mobiliza şi vom căuta să putem să facem faţă tuturor acestor probleme, dar trebuie să ne spuneţi exact ce aveţi nevoie” a adăugat prim-ministrul.

Citește și: Sechelele vedetelor care au trecut prin COVID: Oboseală, slăbiciune, ficat făcut praf, bube pe față


Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel national, cât şi la nivelul Municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.