Cine sunt victimele tragediei de la Ferma Dacilor. Trei sportivi, un fiu de general de Armată

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.12.2023 - 17:47
Pensiunea Ferma Dacilor a fost făcută scrum în a doua zi de Crăciun Foto: INQUAM PHOTOS/Bogdan Buda

Șapte oameni au pierit în incendiul devastator de la Ferma Dacilor, complexul agroturistic ce funcționa cu o serie de nereguli la care autoritățile ar fi închis ochii în ultimii 10 ani. Printre victime se află doi copii care jucau fotbal, o handbalistă și fiul unui general.

SHARE

Bilanțul incendiului devastator de la Ferma Dacilor este de 7 morți. Printre victime se află 3 copii. Doi dintre ei jucau fotbal și aveau un viitor strălucit în față. 

O handbalistă în vârstă de 20 de ani a murit, de asemenea, în acest incendiu. De asemenea, un general din Armată și patronul pensiunii, și-au pierdut copiii aici. 

Cine sunt victimele tragediei de la Ferma Dacilor. Trei sportivi, un fiu de general de Armată și fiul patronului

Unul dintre tinerii care au murit în incendiul de la Ferma Dacilor este fiul unui șef din Armată.

Vlad Băiceanu, 21 de ani, student la Universitatea din București, care și-a pierdut viața în incendiul de la Ferma Dacilor, este fiul generalului Petru Băiceanu, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei, și al Elenei Băiceanu, directoare în Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS.

Citește și: 1.000.000 € profit din Ferma Dacilor. Autorizația de incendiu era 1.000 €, dar patronii s-au zgârcit

Vlad Băiceanu fusese un elev strălucit, olimpic național. 

Generalul Petru Băiceanu ar fi fost văzut, marți, la locul tragediei.

Handbalistă moartă în incendiu

Anca, o handbalistă din Călărași, foarte promițătoare, în vârstă de 20 de ani, se află printre cei care au murit în incendiu. Părinții nu știau că aceasta se afla la pensiune.

Ea a venit la petrecerea tinerilor fotbaliști fără să își anunțe tatăl antrenor.

Citește și: Un apropiat al patronilor de la „Ferma Dacilor” poate da peste cap ancheta. A fost mână criminală

Cristian Gavrilă a fost chemat la fața locului să confirme dacă are vreo ultimă veste de la fiica sa handbalistă.

Și ea era o studentă model și a moștenit pasiunea pentru sport de la tatăl ei, antrenor.

"Sunt tatăl unei persoane decedate, al unei fete, da. E posibil să fie printre vicitmele respective. Nu știm ce cadavre au scos (pompierii - n.r.)... Nu știam nimica despre posibilitatea de a petrece timpul liber al fetei în pensiunea respectivă", a declarat tatăl tinerei.

Doi frați fotbaliști au pierit în foc

Doi frați fotbaliști, de 11 și 16 ani, Luca și Petre Ene au pierit în incendiul devastator de la Ferma Dacilor, alături de tatăl lor, care era mâna dreaptă a patronului. Un al treilea fiu a fost salvat și transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Citește și: Patronul Fermei Dacilor, un interlop implicat în "Portbagajul". 1 kg de aur și 500.000 $, furați

Lucian Ene, un apropiat al patronului Dinicu, a intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit. Doi dintre ei, Luca și Petre Ene, în vârstă de 11 și 16 ani au murit și ei alături de tatăl lor, care a urcat într-un suflet la etaj. Soția sa, de 48 de ani, și unul dintre fiii săi, în vârstă de 16 ani, au fost răniți. Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Ploiești cu arsuri pe 5% din corp, iar Matei Ene, fratele geamăn al lui Luca a fost trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, starea lui fiind stabilă.

Unul dintre copiii decedați era junior la CSA Steaua, iar celălalt în Academia lui Ghionea și Petre Marin, potrivit KanalD.

Un copil al patronului, mort în incendiu

Unul dintre copiii care au murit este al patronului pensiunii, fostul interlop Cornel Dinicu. Bărbatul a venit miercuri la audieri, la sediul Poliției Mizil, însoțit de un avocat și a cerut răgaz până va putea suporta ancheta, invocând tocmai faptul că și-a pierdut copilul. 
 
 
El a fost lăsat să plece fără ca procurorul să ia o măsură preventivă față de el.
 
Alături de patron au fost chemați să dea declarații și angajați ai pensiunii, dar și rude ale acestuia.

Incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor din Prahova a izbucnit în noaptea de Crăciun. 26 de persoane au participat la o petrecere. Opt persoane și-au pierdut viața în tragedie, șapte au fost scoase și identificate pe baza probelor ADN.

Prefectul judeţului Prahova, Virgiliu Nanu, a transmis după tragedie că la nivelul judeţului vor începe controale care vor viza existenţa autorizaţiilor de construire, de funcţionare şi a avizelor de securitate la incendiu pentru astfel de unităţi de cazare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te