Cine e bărbatul suspectat că a ucis o româncă în urmă cu un an și a îngropat-o într-un parc din Roma

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.07.2023 - 11:21
Andreea Rabciuc și prietenul ei - Foto: Ancona Today
Andreea Rabciuc - Foto: Ancona Today

Scheletul unei românce a fost dezgropat la un an după crimă, la Roma. Prietenul ei a fost principalul suspect. Un alt cuplu a fost alături de româncă și iubitul ei în orele dinainte ca Andreea să moară.

SHARE

Corpul unei românce a fost găsit la Roma la un an după ce a fost dată dispărută. Poliția l-a suspectat pe prietenul fetei.

Teste ADN pe rămășițele care au ieșit la iveală, sâmbătă, în timpul lucrărilor de curățenie din Pigneto. Cadavrul purta un colier, are aproximativ 30 de ani și a murit în urmă cu cel puțin un an.

Citește și: Povestea fabuloasă a „Rechinului“, mafiot oltean în Mexic. Miliardar, corupe politicieni, procurori

În interiorul unui parc din Roma, în via Fiermamosca 114, un excavator care curăța un teren deținut de Ferrovie dello Stato, a scos la suprafață rămășițele unei femei. Acestea se aflau într-un șanț de scurgere. Femeia ar fi avut 30 de ani, moartă de cel puțin un an și cu un colier încă asupra ei.

Cine e bărbatul suspectat că a ucis o româncă în urmă cu un an 

Toate detaliile coincid cu trăsăturile Andreei Rabciuc, dispărută din zona rurală Montecarotto pe 12 martie 2022. Să fie ea?

Pentru a risipi orice îndoială, procuratura din Ancona a contactat autoritățile române pentru a obține informații actualizate. Procurorul Irene Bilotta vrea să înțeleagă dacă este vorba de Andreea. Vor fi efectuate teste ADN. Singura persoană anchetată în cazul dispariției fetei este iubitul ei, Simone Gresti, care a fost acuzat de răpire și trafic de droguri. Gresti este cercetat în stare de libertate și a negat întotdeauna că i-ar fi făcut rău iubitei sale și că ar fi implicat în dispariția acesteia.

A negat că i-a făcut rău

Andreea a dispărut după o petrecere care a avut loc într-o rulotă, împreună cu Simone și alți doi prieteni, în zona rurală din Montecarotto. În zorii zilei, femeia în vârstă de 28 de ani s-ar fi certat cu prietenul ei, apoi ar fi plecat pe șoseaua Montecarottese pentru a se întoarce la Jesi, singură și lăsându-i telefonul mobil lui Gresti. Din acel moment, ea a dispărut în neant, scrie Ancona Today

Citește și: Mesajul primit din lumea de dincolo de Cotabiță, care s-a întors din morți. „Am văzut lumina albă”

Ancheta în cazul dispariției Andreei Rabciuc a fost extinsă în urmă cu un an. Procuratura a citat-o în instanță pe Aurora, fata care se afla în rulota în care a petrecut ultima noapte românca de 28 de ani, care locuia la Jesi și a dispărut în zorii zilei de 12 martie 2022, în zona rurală Montecarotto.

Ea își petrecuse noaptea împreună cu iubitul ei, Simone Gresti, și cu alți doi prieteni de-ai lor: Aurora și Francesco, proprietarul rulotei care era parcată pe terenul său. Tânăra a vorbit timp de aproximativ o oră și nu a fost însoțită de un avocat, deoarece nu este anchetată. Sursa AICI

Cine a fost principalul suspect

Iubitul Andreei, Gresti a fost acuzat, de asemenea, de răpire. Mama fetei, Georgeta Cruceanu, a fost la Parchetul General.

Dosarul împotriva lui Simone Gresti, bărbatul de 44 de ani acuzat de dispariția Andreei Rabciuc, după o seară petrecută cu iubitul ei și cu doi dintre prietenii lor, a fost extins anul trecut.

Micul grup ar fi stat în interiorul unei rulote, pe un teren de pe Via Montecarottese, consumând alcool. Gresti declarase că în jurul orei 4 ieșise din rulotă pentru a cumpăra beri. Anchetatorii suspectează consumul de droguri. Din acest motiv, pe lângă acuzația de răpire, de care a fost acuzat imediat după dispariția Andreei, el a trebuit să răspundă și pentru posesie și deținere de droguri în scopul distribuirii.

Pentru avocatul lui Gresti, noua acuzație a fost complet nefondată. "Drogurile aflate în posesia sa nu au fost găsite niciodată", spune avocatul Emanuele Giuliani, "la fel cum nici acuzația de răpire, pe care clientul meu a respins-o mereu, nu are niciun temei.".

În câteva zile, Parchetul va oficializa prelungirea anchetei, a doua, întrucât au trecut deja 12 luni de la deschiderea dosarului privind dispariția fetei. În această dimineață, mama tinerei a fost la procuratură pentru a cere vești despre fiica sa.

Acum, se așteaptă testele ADN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te