Cîmpeanu: Școlile din mediul rural trebuie să funcționeze cu prezență fizică, unde incidența permite

DE Daniel Toșa | Actualizat: 12.11.2021 - 14:03
Cîmpeanu: Școlile din mediul rural trebuie să funcționeze cu prezență fizică, unde incidența permite/FOTO: Facebook/SorinCimpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că susţine în continuare ca grădiniţele şi şcolile, în special cele din mediul rural, acolo unde rata de infectare este foarte mică, să funcţioneze cu prezenţă fizică, respectându-se normele de protecţie sanitară.

SHARE

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă este de acord cu propunerea PSD ca decizia de închidere a unităţilor de învăţământ să aparţină consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ cu aviz de la DSP şi a răspuns: „Am prezentat situaţia de fapt din teritoriu deoarece am trimis Corpul de control în toate judeţele, suntem la finalul primei săptămâni în care s-a verificat modul de adoptare a decizie şi trebuie să identificăm acea măsură care să asigure şi protecţia sanitară, dar care să asigure în acelaşi timp şi posibilitatea prezenţei fizice în şcoli”. 

El a precizat că susţine propunerea PSD de asigurare a testării în şcoli, atât pentru elevi, personalul didactic şi nedidactic. 

Citește și: Piloții afgani fugiți în Tadjikistan cu tot cu avioane de teama talibanilor, reținuți la Dușanbe

Întrebat de ce Ministerul Sănătăţii a respins propunerea ca în localităţile cu incidenţa sub trei la mie şcolile să fie deschise indiferent de rata de vacccinare în rândul profesorilor, Cîmpeanu a răspuns: „Sunt convins că Ministerul Sănătăţii vă va putea lămuri. Ministerul Educaţiei a susţinut şi susţine importanţei prezenţei fizice în grădiniţe şi şcoli, mai ales acolo unde rata de infectare este zero, fără niciun fel de condiţionare sau acolo unde rata de infectare este mică, propunerea Ministerului Educaţiei a fost mai mică de trei la mie”.

Ministrul a precizat că susţine ca grădiniţle şi şcolile din mediul rural mai ales, în localităţile cu rata de infectare mică, să funcţioneze cu prezenţă fizică. 

Citește și: Interlopii Zabar, Fildeș, Biță, Rafi, Decan, Noris și Țugui s-au încăierat la Poliție pentru o casă

„Susţin în continuare ca grădiniţele şi şcolile, mai ales din mediul rural, unde rata de infectare este foarte mică, să funcţioneze cu prezenţă fizică, fără niciun fel de condiţionări, sigur, cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecţie sanitară, fără alte condiţionări. Inclusiv fără condiţionarea ratei de vaccinare. Avem grădiniţe, cu 10-15 copii în sate unde nu există şi nu au existat cazuri de infectare, în  care nu există nici măcar internet şi posibilitatea de predare online şi în care nu există nici suficient de mulţi vaccinaţi”, a mai transmis Sorin Cîmpeanu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.