ChatGPT a picat. Ce probleme au întâmpinat utilizatorii și de ce nu se pot conecta la chatbotul AI

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.06.2024 - 16:09
ChatGPT a picat. Ce probleme au intâmpinat utilizatorii și de ce nu se pot conecta la chatbotul AI - Foto: Profimedia Images - (imagine cu caracter ilustrativ)

ChatGPT a picat. Ce probleme au întâmpinat utilizatorii și de ce nu se pot conecta la chatbotul AI. Ce spun responsabilii platformei și ce se petrece?

SHARE

ChatGPT a picat. Ce probleme au întâmpinat utilizatorii și de ce nu se pot conecta la chatbotul AI. Ce spun responsabilii platformei și ce se petrece?

ChatGPT a picat 

Popularul ChatGPT de la OpenAI este în prezent indisponibil pentru unii utilizatori din cauza unui "incident nerezolvat", a anunţat marţi compania.

OpenAI a declarat marţi dimineaţă: „Continuăm să lucrăm la o soluţie pentru această problemă", scrie www.foxbusiness.com.

Problema este în curs de investigare, se arată în mesajul de la ora 12.30 a.m.

Utilizatorii au postat pe X imagini cu erorile „Bad gateway" pe care spun că le întâlnesc atunci când încearcă să acceseze ChatGPT.

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a anunţat în noiembrie că aproximativ 100 de milioane de persoane folosesc ChatGPT săptămânal, potrivit relatărilor din presă.

La sfârşitul lunii mai, Helen Toner, fost membru al consiliului de administraţie al OpenAI, a împărtăşit noi detalii despre înlăturarea lui Altman de la OpenAI anul trecut, care a fost ulterior reangajat cu un nou consiliu de administraţie.

Toner a declarat într-un interviu acordat în cadrul emisiunii TED AI Show că situaţia lui Altman a îngreunat sarcina consiliului de administraţie al OpenAI, structurat în mod unic şi fără scop lucrativ, de a se „asigura că misiunea companiei era primară, că era pe primul loc în faţa profiturilor, a intereselor investitorilor şi a altor lucruri".

„Timp de mai mulţi ani, Sam a îngreunat foarte mult sarcina consiliului de administraţie, ascunzând informaţii, denaturând lucruri care se întâmplau în cadrul companiei, iar în unele cazuri minţind în mod categoric consiliul de administraţie", a explicat ea.

Citește și: Inteligența Artificială va înlocui 8.000 de angajați în această industrie. Ce se întâmplă cu oamenii

OpenAI a trimis FOX Business la o declaraţie pe această temă a lui Bret Taylor, preşedintele consiliului de administraţie al OpenAI, care a fost oferită în cadrul emisiunii The TED AI Show.

„Suntem dezamăgiţi de faptul că doamna Toner continuă să revină asupra acestor probleme. Un comitet independent al consiliului de administraţie a colaborat cu firma de avocatură Wilmer Hale pentru a efectua o revizuire extinsă a evenimentelor din noiembrie. Revizuirea a concluzionat că decizia anterioară a consiliului de administraţie nu s-a bazat pe preocupări legate de siguranţa sau securitatea produsului, ritmul de dezvoltare, finanţele OpenAI sau declaraţiile acesteia către investitori, clienţi sau parteneri de afaceri."

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te