Cetatea Căpâlna, vandalizată. Polițiștii au intrat pe fir și caută vinovații

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.11.2023 - 17:48
Cetatea Căpâlna vandalizată. Polițiștii au intrat pe fir și caută vinovații - Foto: Observator / imagine cu caracter ilustrativ

Poliţiştii din Alba au întocmit un dosar penal pentru distrugere, după ce persoane necunoscute au aruncat cu vopsea pe un semn de orientare turistică şi o bancă din lemn aflate în proximitatea cetăţii dacice Căpâlna, sit UNESCO.

SHARE

Cetatea Căpâlna, sit UNESCO a fost vandalizată. Persoane necunoscute au folosit vopsea roşie, iar pe un panou au apărut obiecte metalice bizare. O anchetă a fost deschisă de polițiștii din Alba.

Cetatea Căpâlna, vandalizată

Cetatea UNESCO de la Căpâlna a fost vandalizată, iar Poliția Alba a deschis o anchetă. Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba s-au sesizat din oficiu în legătură cu faptul că persoane necunoscute ar fi distrus, prin vopsire, în 27 octombrie, un semn de orientare turistică și o bancă din lemn, aflate în proximitatea Cetății Căpâlna. De asemenea, ar fi fost montate, pe panou, mai multe obiecte metalice.

Polițiștii din Alba au transmis duminică faptul că a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar obiectele au fost ridicate, urmând să fie expertizate.

Citește și: Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil

În funcție de rezultatul expertizei, cercetările vor fi extinse cu privire la posibile fapte de furt și braconaj arheologic.

Mașina viceprimarului a fost vandalizată

Primarul din Timişoara, Dominic Fritz, s-a arătat revoltat, după ce a aflat că maşina viceprimarului Cosmin Tabără a fost vandalizată. Fritz a precizat că trebuie să condamne orice act de agresiune faţă de aleşi şi a precizat că va lucra la o cultură politică bazată pe dialog.

Dominic Fritz a scris miercuri pe pagina sa de Facebook, că incidentul este periculos pentru Timişoara. „Sunt revoltat de vandalizarea maşinii viceprimarului Cosmin Tabără. Este un incident pe cât de reprobabil, pe atât de periculos pentru Timişoara.  

Persoana sau persoanele care au recurs la acest gest golănesc dovedesc că nu au înţeles nimic din spiritul acestui oraş, nu au înţeles nimic despre democraţie şi cu siguranţa nu au înţeles nimic despre Cosmin Tabără.

Citește și: Două grupări de interlopi „lucrau" la Poliția de Frontieră Timiș. Mascații s-au dus peste un mascat

Sper ca ancheta Poliţiei în acest caz să fie rapidă şi să se finalizeze cu prinderea şi pedepsirea făptaşului sau făptaşilor.  Indiferent de opţiunile politice, trebuie să condamnăm uniţi şi fără echivoc orice act de agresiune faţă de aleşii noştri”, a scris Fritz pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te