Cel mai frumos târg de Crăciun din România și-a deschis porțile: Milioane de luminițe, aprinse

DE Alin Crișan | 12.11.2022 - 10:14
Târgul de Crăciun de la Sibiu - Foto: Ora de Sibiu

Târgul de Crăciun de la Sibiu este unul dintre cele mai celebre din România, fiind apreciat chiar și peste granițe de miile de turiști care îl vizitează anual.

SHARE

La Sibiu şi Craiova au fost deschise, vineri, târgurile dedicate uneia dintre cele mai frumoase perioade din an.

Cu milioane de beculeţe, globuri, turtă dulce, miros de scorţişoară şi brazi impresionanţi, magia a prins repede contur şi a adus zâmbete pe chipurile oamenilor.

Citește și: Controversata groapă de gunoi Iridex din Chiajna va avea acte legale pe teren după 22 de ani

Odată cu cele aproximativ două milioane de luminiţe, s-a aprins, vineri seara, la Craiova şi magia sărbătorilor de iarnă, care a cuprins tot oraşul. Anul acesta, târgul de Crăciun se întinde pe mai bine de un km pătrat, în cinci zone din inima orașului, dar și în cel mai mare cartier al Băniei.

Tânăr: ”Este ceva de nedescris ce se întâmpla aici în oraș, un alt târg cu care aş putea să îl compar ar fi în New York. De când s-au aprins aceste luminițe este totul spectaculos.”

Spectaculos este şi bradul înalt de 20 de metri, fotografiat din toate unghiurile de mulţimea încântată. De la târg nu putea lipsi, desigur, nici Moș Crăciun.

Moș Crăciun: ”Abia aştept să vorbesc cu fiecare în parte, am venit mai devreme să discut cu ei, cu toţi cei care nu au apucat să depună încă, e o atmosferă senzaţională aici."

Citește și: FOTO Un Audi a sărit de pe DJ 109F în albia râului Lăpuş, patru persoane în stare gravă

Tânără: "Ne bucurăm că a făcut mai devreme centrul orașului. Așa ne putem bucura mai mult timp. Vin fiert, luminițe, kurtos, sunt cozi infernale.”

Oferta este însă bogată. Sunt zeci de căsuţe unde comercianţii vând de la turtă dulce, cozonac şi vin fiert, până la pastramă sau brânzeturi.

Tânăr: ”E ceva inedit, mult mai animat decât a fost în anii trecuți, sper să câștigam concursul acela pentru târgul de Crăciun cel mai frumos.”

Anul trecut, Craiova s-a clasat pe locul al şaselea, într-un top al celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Și la Sibiu, piaţa din centrul oraşului a fost inundată, vineri seară, de lumini, culoare şi chiote de veselie.

Târgul atrage vizitatorii cu o uriașa roată panoramică, un carusel, trenuleţe care străbat orașul istoric și un brad de 24 de metri, plin cu beculețe și 5.000 de globuri. Cei mici însă au fost atraşi ca un magnet, desigur, de... Moş Crăciun.

Adulţii au fost mai interesaţi de spectacolul luminilor şi de cele 120 de căsuţe ticsite cu tot felul de decoraţiuni, dulciuri, vin fiert şi bunătăţi din Mărginimea Sibiului.

Citește și: Ion Țiriac a mai luat și țeapă. George Copos i-a dat un Trabant în loc de Mercedes sau BMW

Turiști americani: "Am ales niște friptură de vită, un cârnat uriaș. Și niște pâne și castraveţi muraţi! E fantastic!"

Turiști chinezi: "Am încercat mai multe feluri de mâncare, iar prietenii de aici sunt primitori, ne place aici! (Reporter: Vinul l-ați încercat?) Da, am băut și vin și a fost foarte bun!".

Turistă din Texas: ”Eu sunt din Texas și avem multe festivități și acolo, dar nimic asemănător cu ce se face aici."

Tot aseară a fost deschis şi patinoarul, iar oamenii n-au aşteptat prea multe invitaţii ca să intre pe gheaţă.

Andrei Drăgan Răduleț, organizator târg de Crăciun: "Avem atelierul lui Moș Crăciun. Anul acesta am creat câteva puncte de experiențe, ele se vor schimba, unele apar și dispar, în acest moment sunt niște terase luminoase, cu brazi care stau invers, stai sub un brad de Crăciun agăţat deasupra ta."

La ediţia de anul acesta, miile de leduri colorate vor funcționa doar la lăsarea întunericului, pentru a economisi energia electrică, potrivit știrileprotv.ro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te