Cei opt polițiști arestați din Botoșani contestă decizia judecătorilor

DE Edi Neagu | 04.06.2021 - 09:24
Polițiștii de la Brigada Rutieră din Botoșani sunt acuzați de luare de mită. Foto: Politia Romana/Facebook

Opt polițiști de la Brigada Rutieră din Botoșani au fost arestați, în urma unui ordin judecătoresc, pentru luare de mită și abuz în serviciu. Ei au depus imediat contestații la decizia de arestare.

SHARE

Cei opt poliţişti de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, care au fost arestaţi preventiv, joi seară, în baza unor propuneri făcute de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au contestat decizia Tribunalului Suceava, potrivit portalului instanţelor de judecată - portal.just.ro.

Florin Eduard Iacob, Robert Neculai Fecioru, Luca Dumitru Cătălin, Gabriel Botezatu, Ionel Balan, Stelian Iulian Coşman, Anton Viorel şi Constantin Ciprian Rusu au depus la instanţă contestaţii faţă de măsura de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, solicitările acestora urmând a fi analizate de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Interlopul Rechinu este protejat în Mexic. Nu poate fi extrădat chiar dacă a fost arestat

Procurorii Serviciului teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 11 persoane, dintre care un ofiţer de poliţie, nouă agenţi de poliţie şi o persoană fizică, în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani şi la alte 19 locaţii din judeţul Botoşani.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan promite că va elibera prima bandă prin noua strategie de parcare

În acest dosar de corupţie a fost reţinut ofiţerul Eduard Florin Iacob, care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, uz de fals în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

De asemenea, au fost emise mandate de reţinere pentru agenţii Viorel Anton, Ionel Balan, Gabriel Botezatu, Robert Neculai Fecioru, Constantin Dorel Gherasim, Ionuţ Pavel Guriuc, Dumitru Cătălin Luca, Ciprian Constantin Rusu şi Iulian Stelian Coşman, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Dintre cei nouă agenţi de poliţie reţinuţi au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată doar şapte, Constantin Dorel Gherasim şi Ionuţ Pavel Guriuc fiind plasaţi sub control judiciar.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 2 iunie, faţă de alţi şase agenţi de poliţie - Virgil Podaru, Mihai Romanescu, Ştefan Bunduc, Nicolae Ovidiu Puşcaşu, Lucian Ripiceanu şi Sorin Guraliuc, pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ăptrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te