Cea mai tânără femeie închisă pentru un dublu asasinat a refuzat eliberarea condiționată. Cum a ucis

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 19.10.2023 - 14:21
Cea mai tânără femeie din Marea Britanie care a comis un dublu asasinat, Lorraine Thorpe Foto: Suffolk Police

Cea mai tânără femeie care a comis un dublu asasinat va rămâne în închisoare după ce a refuzat să facă parte din procesul de eliberare condiționată.

SHARE

Cea mai tânără femeie din Marea Britanie care a comis un dublu asasinat, Lorraine Thorpe, avea doar 15 ani când și-a ucis tatăl, Desmond, 43 de ani, și o femeie, Rosalyn Hunt, 41 de ani, în Suffolk, în 2009.

Thorpe și complicele ei, Paul Clarke, pe atunci în vârstă de 41 de ani, care a murit în închisoare în 2014, au bătut-o și torturat-o în mod repetat pe Rosalyn Hunt și apoi l-au sufocat pe Desmond Thorpe, tatăl ei, cadavrele lor fiind găsite în apartamente separate.

Condamnarea a venit când Thorpe avea 16 ani. Ea a fost anunțată că va sta cel puțin 14 ani după gratii pentru cele două crime oribile comise în decurs de doar nouă zile, între 1 și 10 august 2009.

Ea și-a ispășit pedeapsa minimă la 12 august anul acesta, iar cazul ei a fost analizat în cadrul unei "revizuiri " la 4 septembrie. Thorpe, care are acum 29 de ani, a refuzat să se implice în procesul de eliberare condiționată.

Găsea violența amuzantă și distractivă

Judecătorul care a condamnat-o, Justice Saunders, a declarat că Thorpe ar putea fi "manipulatoare" și nu a acționat în întregime sub controlul lui Clarke, adăugând: "Ea găsea violența amuzantă și distractivă".

Judecătorul a recunoscut și circumstanțe "îngrozitoare", Thorpe și tatăl ei locuind în apartamente "mizerabile" și uneori în corturi, și petrecându-și tot timpul cu alcoolici de vârstă mijlocie.

"Ea a rămas fără o înțelegere reală a ceea ce este corect și ceea ce este greșit", a spus judecătorul.

Factori de risc

Un raport al Comisiei de eliberare condiționată a declarat că Thorpe a devenit eligibilă pentru eliberare condiționată în august, dar nu a dorit să se implice în acest proces, conform BBC.

Factorii de risc la momentul săvârșirii infracțiunii au inclus experiențele sale de viață timpurii și abuzul de droguri și alcool, menționează raportul.

Thorpe a luat parte la programe pentru a aborda procesul de luare a deciziilor "pentru a o ajuta să își înțeleagă mai bine factorii de risc" și a finalizat munca privind abuzul de droguri și alcool din trecut.

"Grupul de experți a considerat că este nevoie de mai multă muncă în custodie pentru a aborda factorii de risc", se arată în raport.

"A constatat că orice plan de eliberare de la probațiune nu ar fi suficient de solid pentru a o gestiona pe doamna Thorpe în comunitate în acest moment".

Raportul a adăugat că Thorpe va fi eligibilă pentru o nouă revizuire a eliberării condiționate "în timp util".

Clarke, tot din Ipswich, avea 41 de ani când a fost condamnat pentru ambele crime alături de Thorpe și a fost închis pe viață, cu un termen minim de 27 de ani.

n

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te