Ce țară produce cea mai bună carne de porc. România nu se poate lăuda cu cea mai bună carne

DE Alexandra Lupascu | 28.11.2023 - 08:20
Ce țară produce cea mai bună carne de porc. România nu se poate lăuda cu cea mai bună carne Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)
Ce țară produce cea mai bună carne de porc. România nu se poate lăuda cu cea mai bună carne Foto: Pexels (fotografie cu caracter ilustrativ)

Cea mai bună carne de proc nu este produsă în România. O țară din Europa conduce topurile internaționale.

SHARE

Cea mai bună carne de porc este produsă într-o țară din Europa. România nu se poate lăuda cu cea mai bună carne.

Președintele Romalimenta, Sorin Minea, a dezvăluit ce țară are cea mai bună carne de porc.

Întrebat dacă porcul românesc este cel mai bun, acesta a răspuns: „Carnea de porc din Spania este pe primul loc în Europa, este cea mai bună carne la ora actuală, mai ales carnea de porc adult”potrivit m.dcnews.ro.

Cu privire la situația din România, președintele Romalimenta a subliniat că avem un deficit cronic, „acoperim 20% din cerere”.

Ce țară produce cea mai bună carne de porc. România nu se poate lăuda cu cea mai bună carne

„Marea majoritate a celor care vorbesc despre porcul românesc nu sunt fermierii, sunt așa-zișii crescători particulari, care cresc porcul bio, nu știu cum, dar e natural. Când spui că ceva e mai bun, încerci să-l faci mai scump.

Citește și: Până când vor primi românii bani de la stat pentru alimente. Vizate sunt 2,5 milioane de persoane

Vorbim despre un porc crescut în aceleași situații, cu aceeași alimentație, iar alimentația în fermele industriale este dictată de legislația europeană, și, teoretic, are același gust.

Contează și rasa porcului, dar și vârsta. Un porc bătrân este mai gustos decât un porc tânăr, are altă calitate a fibrei.

Citește și: Importăm alimente, băuturi și tutun în valoare de un miliard de euro pe lună. Mărfurile ajung la noi

Sunt anumite rase mai bune pentru grăsime, mai bune pentru carne.

Ca să potolim chestia cu rasele românești, există o singură rasă care cred că la muzeu o mai găsim, Stocli.

În rest sunt rase ca-n toată lumea. Unii sunt făcuți să crească repede, să dea carne multă, care nu e așa bună, alții sunt făcuți să crească mai lent și să dea o carne bună”, spune Sorin Minea, potrivit sursei citate.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te