Ce spune bărbatul care a mâzgălit cu graffiti mai multe monumente din Capitală: „Sunt reîncarnat”

DE Alin Crișan | Actualizat: 11.01.2024 - 18:34
Ce spune bărbatul care a mâzgălit cu graffiti mai multe monumente din Capitală: „Sunt reîncarnat” - Foto: Captură video

Ce spune bărbatul care a mâzgălit cu graffiti mai multe monumente din Capitală? Acesta a explicat că prin gestul a apărat onoarea masonică și că e reîncarnat din a cincea viață.

SHARE

Bărbatul care a mâzgălit cu graffiti mai multe monumente din Capitală a fost prins rapid de polițiști. Are 35 de ani, a fost reținut și și-a explicat faptele: a făcut-o pentru „onoarea ordinului masonic”.

Ce spune bărbatul care a mâzgălit cu graffiti mai multe monumente din Capitală: „Sunt reîncarnat”

Individul care a folosit un spray cu vopsea pe pereții unor monumente este acuzat de profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere, în cazul vandalizării Memorialului Renaşterii din Bucureşti.

Citește și: Trei monumente din Capitală au fost vandalizate. Ce au folosit făptașii?

„În urma activităţilor specifice, la data de 10 ianuarie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la audieri.

Faţă de cel în cauză, în vârstă de 35 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală", informează Biroul de presă al Poliției Capitalei.. 

În noaptea de 9 spre 10 ianuarie au fost mâzgăliţi pereţii mai multor lăcaşuri de cult şi monumente, situate în Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, unele dintre acestea fiind clasate ca monumente istorice.

S-a folosit un spray tip "graffiti" pe pereţii lăcaşului de cult Biserica "Sfântul Nicolae Dintr-o Zi" situata pe strada Academiei nr. 22, Sector 1 şi pe gardul Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" situată pe strada Scaune nr. 2, Sector 3, precum şi pe ansamblul monumental Memorialul Renaşterii şi ansamblul Monumental de statui ale lui "Iuliu Maniu" situate în Piaţa Revoluţiei.

Cele două lăcaşuri de cult şi ansamblul monumental "Memorialul Renaşterii" sunt clasate ca fiind monumente istorice.

Justificarea faptelor: „Pentru a repara onoarea ordinului masonic, care a fost trădat și furat”

Potrivit unor surse judiciare, suspectul se numește Neațu Dragoș Mihai, de profesie arhitect, și a stat de vorbă cu jurnaliștii la ieșirea din sediul Poliției, în drum spre instanța de judecată. 

Citește și: Cabinetul medicului de gardă din noaptea în care a murit Alexandra a fost vandalizat: „Nu am aer”

Bărbatul a explicat de ce a desenat cu spray-ul pe monumente:

„Pentru a repara onoarea ordinului masonic, care a fost trădat și furat. (...) Eu sunt reîncarnat din a cincea viață, da. Nu (consum instanțe interzise, n.r.) Nu este vorba de o iluzie sau despre o ideologie. 

Este religia masonică, care consider că a fost furată ca bun intelectual, ca bun spiritual, înlocuită prin - să folosesc cuvântul bafometism, satanism - care a luat forma religiei creștine”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te