Ce pensie uriașă ia Mitică Dragomir de la statul român. Are și pensie specială. Cum e posibil

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 04.02.2024 - 14:49
Dumitru Dragomir ia o pensie uriașă Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Dumitru Dragomir ia o sumă uriașă de la statul român. Are trei pensii, din care una este specială. El spune că nu ia niciun leu din firmele pe care le-a înființat.

SHARE

Mitică Dragomir are trei pensii, din care una este specială. Fostul președinte al LPF are mai multe firme, dar spune că nu a luat niciun ban de acolo.

El a dezvăluit ce sumă primește luna de la statul român.

Ce pensie uriașă ia Mitică Dragomir de la statul român. Are și pensie specială. Cum e posibil

Dumitru Dragomir a explicat la „Max Profețiile lui Mitică” că primește o sumă consistentă din ianuarie 2024: „Am pensie bună că acuma mi-a dat și de la Parlament. Băi, nu iau niciun leu din firme de când s-au înființat. Niciun leuț. Trăiesc numai din pensia mea și a nevesti-mii. 

Citește și: Un pensionar va avea pensia cu 1.600 lei mai mică la recalculare. La ce vârstă s-a pensionat?

Iau trei pensii, dar asta e altceva. Legale toate. Am de la sport renta viageră, puțin, câteva sute de euro. Am de la Parlament și deja mi-a venit prima pensie. Am în jur de 7.000 de lei. Am două legislaturi pline, 8 ani.

Citește și: Cine sunt cei 500.000 de pensionari ce iau peste 4.000 lei pensie? Unde au muncit ? Ce impozit dau?

Și am pensia pentru care am plătit și pentru care am cotizat: 4.000 de euro. Cu toate trei mă duc spre 5.000 de euro pe lună. Mai are și nevastă-mea vreo 2.700 de lei. Nu cheltui nici 2.000 de euro pe lună. Dau la nepoți. N-am bani niciodată”, relatează Fanatik.

Nu vor să-i ia bani la restaurant

Dumitru Dragomir spune se simte chiar prost de multe ori: „Mă duc la restaurante și vreau să plătesc. Sunt toți prietenii ăștia care sunt milionari. Mi-e și rușine că nu mă lasă. Bine, eu nu beau cu ei decât șpriț de apă. Apă plată cu apă minerală la masă. 

Citește și: Ce pensie va primi la recalculare un pensionar care avut 2.000 lei salariu și a lucrat 25 - 45 ani?

Când să plătesc și eu: ‘Hai, băi, nea Mitică, ne jignești’. Așa din când în când dau eu câte o masă, nu e problemă. Domne, dar am muncit. Și când le spun oamenilor măi frate, de când m-am născut m-am gândit să nu fiu o povară pentru alții, nici pentru părinții mei, nici pentru copiii mei”.

Are o pensie mai mare ca Țiriac

Dumitru Dragomir are o pensie mai mare decât Ion Ţiriac. Fostul jucător de tenis încasează lunar 12.000 de lei de la statul român. Toţi banii magnatului au intrat într-un cont şi nu au fost folosiţi încă.

Motivul pentru care Ion Ţiriac are o pensie atât de mare se leagă de perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis. Următorii 20 de ani acesta a fost ofiţer în Ministerul de Interne şi a ieşit la pensie cu grad de colonel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te