Ce lideri europeni vin la congresul PPE de la București? Omul care nu ne vrea în Schengen, pe listă

DE Alin Crișan | Actualizat: 04.03.2024 - 20:59
Ce lideri europeni vin la congresul PPE de la București? Omul care nu ne vrea în Schengen, pe listă - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ce lideri europeni vin la congresul PPE de la București? Cancelarul Austriei, omul care nu ne vrea în Schengen, va fi prezent la întrunirea popularilor europeni din România.

SHARE

Deputatul european Siegfried Mureşan a anunţat luni că 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti.

Ce lideri europeni vin la congresul PPE de la București? Omul care nu ne vrea în Schengen, pe listă

Printre cei prezenţi la eveniment se află şi cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care s-a opus intrării României în spaţiul Schengen dar şi preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

”Avem confirmată lista liderilor europeni care vin săptămâna aceasta la Congresul PPE de la Bucureşti.

11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Citește și: Cursuri de limba română în Moldova: Mai multe cereri decât locuri. Inclusiv din Tiraspol

Eurodeputatul PNL prezintă lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres:  Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola - Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred WEBER - preşedintele României, Klaus IOHANNIS - prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO - prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN - prim-ministrul Suediei, Ulf KRISTERSSON -preşedintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES -cancelarul Austriei, Karl Nehammer -prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR - prim-ministrul Croaţiei, Andrej PLENKOVIĆ - prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK - prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS - prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE".

Nehammer nu ne vrea în Schengen

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, va fi prezent și el la congresul PPE de la București. Cancelarul a declarat în repetate rânduri că nu susține veto-ul aderării României la spațiul Schengen.

Chiar dacă România va adera, parțial, din martie, cu frontierele navale și aeriene, cancelarul se opune în continuare afilierii României și Bulgariei cu frontierele terestre la spațiul Schengen.

Newsweek România a scris că Nehammer susține că prin veto-ul contra României și Bulgariei a trezit UE la realitate și a obligat Uniunea să ia măsuri contra migrației ilegale.

Citește și: Orașul părăsit din România unde au loc fenomene stranii. Cu ce s-a întâlnit un miner în adâncuri

Deși cancelarul Austriei a spus foarte clar, în Programul său electoral, că plasarea României în afara Schengen e un lucru bun, ne-a impus o serie de condiții dure pentru a intra în Schengen pe calea aerului și cu frontierele navale.

Asta, chiar dacă marea miză este aderarea cu frontierele terestre. România ar avea pierderi de 6 miliarde pentru că nu se află în Schengen, industria transporturilor având foarte tare de suferit. Uneori, camioanele petrec ore în șir la cozi în granițe.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te