Ce îi „arde” pe bucureșteni: sterilizarea a 3.600 de pisici și spațiile verzi de pe Bd. Elisabeta

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.07.2022 - 10:52
Ce îi „arde” pe bucureșteni: sterilizarea a 3.600 de pisici și spațiile verzi de pe Bd. Elisabeta. / Foto: pexels.com

Bucureștenii au ales cele proiecte câștigătoare în cadrul procesului de Bugetare Participativă: ”3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate” și ”Coroană verde pentru Regina Elisabeta”.

SHARE

„Bucureștenii au ales proiectele câștigătoare în cadrul procesului de Bugetare Participativă.

Din cele opt proiecte eligibile, două au obținut cele mai multe voturi:
- ”Coroană verde pentru Regina Elisabeta”;
- ”3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate”

Fiecare dintre cele 2 proiecte a primit suma maximă alocată de Primăria Capitalei pentru finanțare, respectiv 500.000 de lei pe proiect.

Proiectul ”Coroană verde pentru Regina Elisabeta” presupune reabilitarea alveolelor verzi și replantarea arborilor uscați de pe Bulevardul Regina Elisabeta. Acesta va fi implementat de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

 
Proiectul ”3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate” presupune, pe lângă acțiuni de informare și sterilizare propriu-zisă, și instruirea voluntarilor în acțiuni de capturare a pisicilor. Acesta va fi implementat de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor”, a postat primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook. 
 
Proiectul ”3600 de sterilizări pentru pisicile hoinare ale Bucureștiului şi pentru comunitate” se află pe primul loc, cu 1.655 de voturi, iar proiectul ”Coroană verde pentru Regina Elisabeta” a strâns 1.614 voturi. 
 
Celelalte șase proiecte înscrise anul acesta în cadrul procesului de Bugetare Participativă au fost: „Restaurare tramvai istoric unicat românesc” (485 voturi), „Ingredientul de bază al mobilității: COMUNICAREA” (231 voturi), „#PeBune? – o campanie pentru eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități” (141 voturi), „Străzi pentru Oameni - Loc pentru comunitate în Andronache” (41 voturi), „Parcuri muzicale urbane” (26 voturi) și „Realizare platformă digitală de agregare și promovare a evenimentelor culturale din București” (19 voturi). 
 

Ce este Bugetul Participativ

Bugetul Participativ permite cetăţenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităţii lor. Primăria alocă o parte din bugetul anual, după care locuitorii vor veni cu propuneri cu privire la ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în localitate.

În cadrul formulării acestor propuneri, cetăţenii, asistaţi de administraţia oraşului, se întâlnesc la discuţii publice locale sau tematice şi cu vecinii, unde discută despre ceea ce vor să schimbe în localitatea lor şi în ce mod. Apoi depun la Primărie propunerile comune pentru a fi verificată fezabilitatea lor. Punctul culminant este votul popular pentru selectarea propunerilor cetăţenilor care vor fi realizate de autoritățile locale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te