Ce droguri au fost găsite la SAGA Festival 2023. Șase persoane, reținute de DIICOT

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.06.2023 - 15:03
Saha Festival 2023 Foto: Facebook/Saga Festival

Șase persoane au fost reținute de DIICOT pentru trafic de droguri la SAGA Festival 2023. Autoritățile de aplicare a legii au descoperit că acestea dețineau diverse substanțe ilegale de risc și mare risc.

SHARE

Șase persoane au fost reținute pentru trafic de droguri la SAGA Festival după ce poliția și DIICOT au descoperit că aveau substanțe ilegale asupra lor. 

Peste 90 de persoane au fost cercetate pentru fapte ce au legătură cu traficul și consumul de droguri la acest eveniment. 

Ce droguri au fost găsite la SAGA Festival 2023. Șase persoane, reținute de DIICOT

”În intervalul  24-26.06.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  au dispus reținerea a șase inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de un inculpat, cercetați pentru savârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de  risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că, în perioada 23 – 25 iunie, inculpații au deținut cantități de droguri de risc și mare risc  și substanțe cu efect psihoactiv  (cocaină, MDMA, ketamină și α-PHiP), în scopul comercializării în cadrul unui festival ce s-a desfăşurat în municipiul București.

Judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București au dispus arestarea preventivă a patru inculpați, iar cu privire la alți doi inculpați, în cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește și: SAGA Festival 2023. Peste 300 de cazuri medicale, în trei zile. Câți au fost prinși cu droguri

Pe parcursul activităților judiciare, distinct de acuzațiile penale formulate, s-a constatat faptul că, sub aparența comercializării unor droguri de risc sau mare risc, s-au comercializat comprimate și substanțe sub formă de pulbere sau lichid, care nu sunt sub control național, dar care prin ingerare pot afecta grav sănătatea consumatorilor.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București,  jandarmilor Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Tehnic și de Criminalistică”, au transmis DIICOT și Poliția Română. 

Peste 300 de cazuri medicale, în trei zile

Anul acesta, la SAGA Festival au fost înregistrate peste 300 de cazuri medicale. Însă, din fericire, nu a fost niciun deces din cauza consumului de droguri, cum s-a întâmplat în urmă cu un an. 

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, Serviciului de Ambulanță Bucureşti-Ilfov și serviciul privat de ambulanță au acordat sprijin participanților cu traumatisme diverse (excoriații, contuzii, etc.), precum și afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.).

Citește și: Doi tineri au murit după ce s-au drogat la festivalul SAGA

21 de persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital”, au transmis autoritățile. 

Polițiștii și jandarmii au dat aproape 60 de amenzi persoanelor care ”desfășurau actiuvități ilegale”, în valoare totală de 215.000 de lei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te