SAGA Festival 2023. Peste 300 de cazuri medicale, în trei zile. Câți au fost prinși cu droguri

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.06.2023 - 13:12
Saga Festival Foto: Facebook/Bogdan Oprea

Peste 300 de cazuri medicale s-au înregistrat la SAGA Festival 2023. De asemenea, autoritățile au prins mai multe persoane care încercau să intre cu droguri în zona de spectacol.

SHARE

Peste 300 de cazuri medicale s-au înregistrat în trei zile de SAGA Festival. Aproximativ 200.000 de spectatori au fost așteptați la acest eveniment. 

Autoritățile spun că nu au fost înregistrate evenimente negative. Au fost prinse câteva zeci de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, iar câteva sute de oameni au avut nevoie de asistență medicală.

SAGA Festival 2023. Peste 300 de cazuri medicale, în trei zile. Câți au fost prinși cu droguri

”Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, a transmis Jandarmeria Capitalei într-un comunicat de presă.

Însă au fost și inidente. Unele medicale, altele penale.

”O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, au fost înregistrate 308 cazuri medicale.

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Bucuresti-Ilfov, Serviciului de Ambulanță Bucureşti-Ilfov și serviciul privat de ambulanță au acordat sprijin participanților cu traumatisme diverse (excoriații, contuzii, etc.), precum și afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același nivel, hipertensiune arterială etc.).

21 de persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital”, au transmis autoritățile. 

Polițiștii și jandarmii au dat aproape 60 de amenzi persoanelor care ”desfășurau actiuvități ilegale”, în valoare totală de 215.000 de lei. 

Citește și: Doi tineri au murit după ce s-au drogat la festivalul SAGA

”În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 90 de persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare a festivalului, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și în punctele de comunicație care fac legătura cu Bucureștiul.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, desfășurând activități pe mai multe paliere, la nivel național, inclusiv în locuri de îmbarcare/debarcare a pasagerilor, pentru depistarea persoanelor cu preocupări ilegale care intenționau să se deplaseze în Capitală”, au mai transmis autoritățile. 

Anul trecut, la SAGA Festival, doi tineri au murit și alți 13 au ajuns la spital din cauza drogurilor. 

Anul acesta,în fiecare zi de SAGA Festival, ”structurile Ministerului Afacerilor Interne au acționat împreună cu procurori Diicot, fiind identificate persoane care dețineau asupra lor substanțe interzise, pe care doreau sa le comercializeze în incinta festivalului, acestea făcând acum obiectul unor dosare penale”, a transmsi Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog. 

În cele trei zile de festival, specialiștii din cadrul Agenției Nationale Antidrog (ANA) au consiliat 2.504 tineri, prezenți la festival, cu privire la reducerea consecințelor negative asociate consumului de alcool și substanțe psihoactive. 

”Totodată, în cadrul activităților desfășurate în incinta festivalului s-au transmis informații  privind apariția unor noi substanțe, care pot fi etichetate sub alte denumiri sau în amestecuri, existând posibilitatea ca persoanele care le utilizează să nu știe ce consumă. De asemenea, tinerii au fost încurajați să ceară ajutor de specialitate, în caz de urgență”, au mai spus reprezentanții ANA.

Peste 200.000 de oameni la festival

Înainte de începerea festivalului, organizatorii spuneau că se așteaptă la peste 200.000 de spectatori. 

"Cred că este cel mai mare festival din toate timpurile, din Bucureşti: avem cinci scene şi o mulţime de artişti. Lil Nas X, Skrillex vin pentru prima dată în România", a spus Allan Harden, CEO Saga Festival.

Și paramedicii au prezenți pe tot parcursul evenimentului şi în incinta festivalului. Mai multe ambulanţe, dar şi două maşini de pompieri sunt de asemenea pregătite în cazul în care vor trebui să intervină.

Bogdan Oprea, unul dintre paramedicii de la SAGA Festival a scris pe pagina sa de facebook:
”Au fost câteva cazuri, inerente în astfel de misiuni, dar destul de liniște în comparație cu bilanțul misiunii mele de la ultima ediție la care am asistat”, a scris Bogdan Oprea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te