Bogdan Socol a murit înecat după ce, în cursul zilei de vineri, a înotat în apele înghețate ale Lacului Bragadiru. Autopsia a arătat că jurnalistul s-a înecat dar era și în șoc hipotermic, din cauza temperaturii extrem de scăzute.
Bogdan Socol a intrat sub gheață dar nu a mai putut să iasă la suprafață. El era însoțit, astfel că incidentul a fost anunțat la 112.
Bărbatul în vârstă de 42 de ani a fost resuscitat la fața locului, dar și la spitalul Bagdasar Arseni, unde a fost transportat de urgență. În cele din urmă, medicii au fost nevoiți să declare decesul.
Bogdan Socol practica înotul în ape înghețate din noiembrie anul trecut.
Jurnalistul a comentat peste 2.500 de evenimente sportive și meciuri de fotbal. El a făcut parte și din echipa Realitatea în anii 2007 și 2008.
"Greșeala fatală a fost că un om, mai ales fără experiență, face experiențe de genul acesta, să intre într-o apă rece. Întâi a stat în pielea goală în zăpadă, care a dus și ea la răcirea corpului, după aceea a intrat într-o apă înghețată. Mecanismul morții în șocul hipotermic este faptul că organismul este adaptat în metabolismul celular la temperatura corpului normală, adică 36,5 - 37. O scădere a temperaturii corpului cu câteva grade duce la încetinirea proceselor metabolice, respectiv a schimburilor gazoase dintre sângele oxigenat și țesuturi sau celule, iar acest lucru duce la imposibilitatea funcționării acestor organe.
Nealimentarea cu oxigen a organelor duce la încetarea funcției acestora și printre organele cele mai importante este cordul. dacă cordul nu este alimentat suficient cu oxigen, funcția lui încetează. Deci nu există niciun mister cu privire la felul cum se moare. Aceasta este cauza. O scădere a temperaturii corpului între 8 și 10 grade, ceea ce înseamnă că stai acolo cel puțin un sfert de oră, dacă nu mai mult, duce la înjumătățirea proceselor metabolice, ceea ce duce la moarte. Este imposibil de supraviețuit în asemenea cazuri", a declarat dr. Vladimir Beliș, fost șef al INML, conform dcnews.ro.