Cazul fetiței sechestrate de tată la Chiajna: Polițiștii români, ajutați de negociatori israelieni

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.05.2023 - 09:49
Tatăl care și-a sechestrat fetița a fost reținut. - Foto: Facebook/Maria Moiș/Euronews Romania

O echipă de negociatori a Poliţiei Israeliene i-a ajutat pe poliţiştii români în cazul fetiţei de 5 ani care a fost sechestrată zeci de ore de tatăl său în localitatea Chiajna de lângă București.

SHARE

Poliţia Israeliană a anunţat că ofiţerii unităţii sale de negociere în situaţii de criză au ajutat cu succes forţele de ordine din România să pună capăt unei situaţii de luare de ostatici, relatează Times of Israel, precizând că este vorbe despre bărbatul din Chiajna care şi-a sechestrat fetiţa în vârstă de cinci în ani, ameninţând că îşi aruncă în aer locuinţa, pe fondul unei dispute domestice, relatează News.ro.

Citește și: Încoronarea Regelui Charles, sărbătorită cu mici și muzică populară de comunitatea de români

Şeful Poliţiei Române a luat legătura cu ataşatul Poliţiei Israeliene în România pentru asistenţă, se arată într-un comunicat al poliţiei israeliene.

Unitatea israeliană de negociere în situaţii de criză a mers în România, unde a deschis un sediu temporar care adăposteşte profesionişti în negocieri, psihologi, membri ai unităţii de relaţii externe a poliţiei, investigatori.

Echipa israeliană a lucrat sâmbătă non-stop pentru a asista Poliţia română în negocierile cu suspectul, care au dus în cele din urmă la salvarea fetiţei.

Experţii israelieni l-au instruit pe avocatul suspectului cum să-l abordeze şi să vorbească cu el. Şi după aproximativ 30 de ore, avocatul a intrat în locuinţă şi a reuşit să-l convingă pe bărbat să-şi elibereze fiica şi să se predea în linişte. 

Citește și: Două aeronave de luptă românești, în alertă după ce un Suhoi rusesc a atacat un avion polonez

Conform sursei citate, şeful poliţiei român, Benone-Marian Matei, i-a spus ataşatului Poliţiei din Israel după operaţiunea reuşită: „Prietene, mulţumesc foarte mult! Vă rugăm să transmiteţi cele mai bune urări echipei israeliene. Ne-au ajutat foarte mult. Adevăraţi profesionişti!”

Şeful secţiei operaţiuni poliţieneşti, subcomisarul Sigal Bar Zvi, a salutat asistenţa acordată forţelor de ordine din România: „Poliţia israeliană este dispusă să ofere asistenţă altor forţe de poliţie din întreaga lume ori de câte ori este solicitat”.

„Unitatea noastră de negociere este recunoscută în domeniul internaţional ca o unitate de elită şi nu este prima dată când i se cere asistenţă în afara graniţelor ţării”, a adăugat Bar Zvi.

Bărbatul din Chiajna, convins să-și elibereze copilul și de interlopul Liviu Iordan

Bărbatul din Chiajna şi-a eliberat copilul vineri, după aproape 30 de ore de negocieri cu specialiştii Poliţiei, dar şi după ce, la intervenţia lui Liviu Iordan, lider interlop din localitate, care îi este şi apropiat, a acceptat să fie vizitat de avocata acestuia, Zanfira Stepanescu.

Contactat telefonic, Liviu Iordan a confirmat că el este cel care a jucat rolul decisiv în negocierile pentru eliberarea fetiţei şi a menţionat doar că se bucură că a putut să facă o faptă bună. El a precizat şi că bărbatul care şi-a sechestrat copilul e prietenul lui şi e un om blând care, în mod normal, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva.

De asemenea, avocata a relatat că incidentul a avut loc după ce mama fetiţei l-ar fi atacat pe tatăl copilului cu un cuţit şi l-ar fi lovit cu un scaun – elemente declanşatoare ale întregii situaţii. Avocata a mai susţinut că fetiţa i-ar fi spus că mama sa era să-i ”bage cuţitul în inimă”.

Fetiţa în vârstă de 5 ani a fost dată în grija bunicii paterne şi a mătuşii din partea tatălui.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te